TREJD KOJI JE UNIŠTIO LEJKERSE: Jedna od najvećih GREŠAKA u istoriji!

Autor:

Sport

11.11.2022

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinu dana posle ovog trejda, u Lejkersima sigurno žale zbog toga što su učinili.

TREJD KOJI JE UNIŠTIO LEJKERSE: Jedna od najvećih GREŠAKA u istoriji!

Foto: Tanjug/AP

Misija Los Anđeles Lejkersa je bila jasna kada je u klub stigao Lebron Džejms. Oformljena je ekipa sa nekoliko NBA zvezda, dati su odlični mladi igrači koji danas dominiraju ligom, pre sve Džulijus Rendl, Brendon Ingra, i Dianđelo Rasel, a to se na kraju i isplatilo.

Ekipa iz Kalifornije je stigla do NBA titule 2020. godine, u "mehuru" u Orlandu, gde se igrala završnica lige zbog epidemije korona virusa. Lejkersi su srušili Denver, a zatim i Majami u finalu, pa su zasluženo stigli do titule. A onda, kreće "slobodan pad" najtrofejnije američke ekipe.

Foto: Tanjug/AP

Kuzma je uz Džejmsa osvojio NBA titulu 2020. godine

Prvo im je naredna sezona upropaštena zbog povreda, a onda su Lejkersi povukli neobjašnjiv potez. Trejdovali su Kajla Kuzmu, Montreza Herela i Kentavijus Koldvela-Poupa, uz pika na draftu, za Rasela Vestbruka.

Vestbruk više nije isti igrač kao pre nekoliko sezona, kada je bio i MVP lige, a sada se čini da više šteti nego koristi svojoj ekipi, a navijači su na njega posebno kivni. Sa druge strane, Los Anđeles je dao nekoliko odličnih rotacionih igrača, a povrh toga je iz kluba otišao i Kajl Kuzma.

Foto: Tanjug/AP

Vestbruk igra jednu od najlošijih sezona u karijeri

Kuzma trenutno igra sezonu karijere, noćas je za Vizardse ubacio 36 poena uz 11 skokova, a u proseku ima gotovo 19 poena, uz osam skokova i dve i po asistencije. Na sve to, bolji je šuter za tri od Vestbruka, nešto što je bitno svakom igraču koji igra uz Lebrona, koji uvek na sve navlači nekoliko igrača.

Čini se da su se Lejkersi grdno prevarili u proceni, a zbog toga plaćaju rezultatima, pošto posle 11 odigranih utakmica imaju samo dve pobede, uz čak devet poraza. 

Lebron Džejms više nije mlad, igraće košarku još nekoliko sezona, pa je jasno da će uprava probati sve da mu omogući da i ove sezone ima konkurentan tim, što znači da ćemo sigurno videti nekoliko novih trejdovima u "jezerdžijama".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading