LEGENDE SRPSKE KOŠARKE UOČI EVROLIGAŠKOG VEČITOG DERBIJA: Paspalj smatra da je ABA liga važnija, Gurović daje podjednake šanse za pobedu

Autor: Vladimir Zogović

Sport

08.12.2022

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je na nogama!

LEGENDE SRPSKE KOŠARKE UOČI EVROLIGAŠKOG VEČITOG DERBIJA: Paspalj smatra da je ABA liga važnija, Gurović daje podjednake šanse za pobedu

Foto: Starsport

Duel Egzuma i Nedovića

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras (20.30, Arena sport premijum 1) odigraće prvi, istorijski, večiti derbi u evrokupovima u okviru 12. kola Evrolige. Za nezahvalnu prognozu ishoda utakmice portal Republika.rs je kontaktirao s igračkim legendama jednog i drugog kluba, odnosno srpskim košarkašima Žarkom Paspaljem i Milanom Gurovićem, koji očekuju neizvesnu i borbenu utakmicu u Areni.

Popularni Palja, za razliku od većine ovdašnjih navijača, smatra da predstojeći derbi nije ništa bitniji od nekog drugog evroligaškog duela za večite.

- Mislim da je ABA liga važnija, ovo je samo jedna evropska utakmica u nizu. Ali hajde da kažemo da je istorijska. U ovom momentu više znači Partizanu nego Zvezdi, ponajviše zbog serije poraza u Evroligi. To bi crno-belima bio melem na ranu. Još ako dobiješ Zvezdu, spojićeš lepo i korisno. Zvezda, s druge strane, rasterećenija je i ima neki kontinuitet, dok je pritisak na Partizanu. Međutim, kada se profesionalno baviš sportom, moraš se navići na pritisak ili onda igraj košarku u dvorištu. Kada crno-beli igraju pred 20.000 svojih navijača, sigurno to može biti ogromna prednost, kao što je kroz istoriju igračima davala zamah i činila bitnu ulogu. Zvezda jeste dobila prethodni derbi, a da li je bolja, videćemo na kraju sezone - kaže Paspalj za naš portal.

Republika

Foto: Starsport

Žarko Paspalj

Miljenik Delija, od milošte prozvan Čiča, pre svega očekuje da se iz Beograda pošalje lepa košarkaška slika u Evropu i svet.

- Srbija ovo zaslužuje jer Zvezda i Partizan igraju super košarku! Zvezda od dolaska Ivanovića ne zna za poraz, pa će draž utakmice biti veća i nesumnjivo će biti naboja i emocija. Mislim da su šanse 50/50. Crno-beli su domaćini i imaće podršku ogromnog broja navijača. Rezultat će biti tesan, ne verujem da će neka strana dobili s velikom razlikom. Biće veselo. Potencijalni heroji? Temperamentni Vildoza s dozom drskosti spreman je da se digne na šut iz nekih nerezonskih situacija. Uz Nedovića i Mitrovića, on je taj koji vuče ekipu. Kod Partizana je to Panter, kojem pomažu Naneli i Lesor - poručio je Gurović za Republiku.

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić

Milan Gurović

Kampacu ponuda na stolu

Crvena zvezda obavestila je čelnike madridskog Reala o ponudi za Fakunda Kampaca (31), prenose specijalizovani košarkaški sajtovi Jurohups i Sportando. Oni dodaju da je ponuda crven-belih jedina pošto su Armani i Fenerbahče odustali od argentinskog košarkaša.

U Arenu stiže 2.000 Delija

Mnogo se prašine podiglo prethodnih dana oko prisustva navijača Crvene zvezde, ali, kako saznajemo, uprave najvećih srpskih klubova postigle su dogovor i u Areni će biti oko 2.000 Delija. Naime, gostujuće pristalice ući će u halu bez obeležja i istaći će ih tek po ulasku na tribine da bi se izbegli incidenti.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading