PAKLEN ZADATAK ZA VEČITE: Crvena zvezda i Partizan pred NEMOGUĆIM misijama!

Autor:

Sport

22.11.2022

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako će se izboriti?

PAKLEN ZADATAK ZA VEČITE: Crvena zvezda i Partizan pred NEMOGUĆIM misijama!

Foto: Starsport

Željko Obradović, Matijas Lesor, Nemanja Nedović i Duško Ivanović

Crvena zvezda i Partizan nastavljaju svoj evroligaški put.

Beogradski večiti rivali žele da uđu u seriju pobeda pošto su u prošloj rundi uspeli da upišu trijumfe. Zvezda je u Pioniru savladala Asvel (71:67), dok je Partizan u Štark Areni bio bolji od Makabija (96:88). Sada će crveno i crno-beli imati daleko teže zadatke - četa Duška Ivanovića gostovaće Albi u Berlinu (utorak, 20.00), dok će izabranici Željka Obradovića na megdan Barseloni u Blaugrani (utorak, 20.45).

NEUGODNA TRADICIJA

Kada pogledamo istoriju, Zvezda i Partizan nemaju razlog za optimizam pred naredne mečeve. Crveno-beli su osam puta igrali protiv Albe i tek jednom su ostvarili pobedu - 2015. godine u Beogradu (86:69). Od tada, sedam vezanih poraza, pa Duško Ivanović želi da sruši neugodnu tradiciju.

- Gledao sam i pratio Albu i pre nego što sam došao u Crvenu zvezdu. To je ekipa koja mi se najviše svidela i koja igra najbolju košarku. Igraju odlično, sa puno samopouzdanja i svakome u Evroligi prave probleme. Moramo da budemo spremni da svih 40 minuta igramo dobru odbranu jer oni imaju zaista vrlo,vrlo veliki broj laganih koševa - istakao je Ivanović.

Republika

Foto: Starsport

Duško Ivanović

 

Koliko je dugo prošlo od kada je Zvezda poslednji put slavila protiv nemačkog tima? Dovoljno govori to da je pobeda došla pre pandemije koronavirusa, a da su u crveno-belom dresu tada igrali i Boban Marjanović, Markus Vilijams, Čarls Dženkins...

POSLE DEVET GODINA

Poput Zvezde u Berlinu, tako je i Partizan autsajder u Barseloni. Savladali su crno-beli Barsu u prijateljskom meču pred start ove sezone (81:75), a na zvaničnim mečevima ovi timovi su se sastajali deset puta i skor je 7:3 za Katalonce. Poslednji evroligaški meč odigrali su pre devet godina i tada je Barselona slavila (82:64).

Trener Partizana, Željko Obradović, svesno je odmorio pojedine igrače na poslednjem meču AdmiralBet ABA lige protiv Splita (89:70).

- Što se nas tiče, naravno da posle utakmice u petak, imajući u vidu period ispred nas, utorak utakmica u Barseloni, potom, u četvrtak u Madridu, da sam želeo da osvežim tim i da raspodelim minutažu - istakao je tada Obradović i jasno stavio do znanja da razmišlja o Barsi za koju je istakao da zna sve njene kvalitete:

- Barselona je tim koji igra izuzetno agresivno i koji se prilagođava protivniku. Ima dosta akcija u napadu i probaju da igraju na različit način. Naravno, to im dozvoljava njihov roster koji je veoma kvalitetan. Ekipa, koja sigurno ima najviše ambicije u Evroligi, ali to ne znači da mi nećemo otići tamo i probati da odigramo najbolju moguću utakmicu. Idemo i razmišljamo samo o Barseloni.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

Kroz istoriju su Partizan i Barselona odigrali mnoge neverovatne utakmice, a one pobede u prepunom Pioniru, kada su crno-beli slavili sa 67:66 svi se i dalje sećaju.

DUPLO KOLO EVROLIGE

Već u četvrtak večiti će ponovo na teren pošto je ove nedelje na programu duplo kolo Evrolige. Zvezda će dočekati Makabi (četvrtak, 17.30), dok će Partizan gostovati Realu (četvrtak, 20.45).

Ovo će biti dodatan problem i nova paklena situacija za večite pred kojima su ozbiljna iskušenja. Makabi je veoma kvalitetan tim, dok je gostovanje Realu jedno od najzahtevnijih u Evroligi i biće veoma zanimljivo videti kako će se Crvena zvezda i Partizan snaći.

Evroliga, plasman:

Fenerbahče 7-1, Olimpijakos 6-2, Monako 6-2, Real 5-3, Barselona 5-3, Žalgiris 5-3, Baskonija 4-4, Partizan 4-4, Virtus 4-4, Makabi 4-4, Valensija 4-4, Efes 3-5, Alba 3-5, Milano 3-5, Asvel 3-5, Bajern 2-6, Crvena zvezda 2-6, Panatinaikos 2-6.

Raspored, 9. kolo Evrolige:

Utorak: Monako - Fenerbahče 19.00, Alba - Crvena zvezda 20.00, Makabi - Olimpijakos 20.05, Milano - Efes, Valensija - Real 20.30, Barselona - Partizan 20.45.

Sreda: Asvel - Bajern, Panatinaikos - Virtus 20.00, Baskonija - Žalgiris 20.30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading