OGLASIO SE KALINIĆ O NAPUŠTANJU ZVEZDE: "Da kažemo da je bilo tako!"

Autor:

Sport

17.11.2022

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle četiri meseca u Barseloni, Nikola Kalinić je konačno odlučio da progovori o razlozima napuštanja Crvene zvezde.

OGLASIO SE KALINIĆ O NAPUŠTANJU ZVEZDE: "Da kažemo da je bilo tako!"

Foto: Starsport

Dejan Radonjić i Nikola Kalinić

Nikola Kalinić je pomalo neočekivano odlučio da se vrati u Crvenu zvezdu, a nakon jedne sezone i osvojena tri trofeja odlučio je da krene put Barselone. O tom potezu nikada nije pričao, osim jedne oproštajne poruke. Sada je, ipak, odlučio da progovori o tom potezu.

- Žao mi je što se neke stvari nisu poklopile na kraju prošle sezone. Mislim da smo imali dobru ekipu i da smo mogli tako i da nastavimo. Sigurno je postojala mogućnost za tako nešto, ali je sve išlo nešto sporije nego što je trebalo - poručio je Kalinić za „Basket Njuz".

Foto: Starsport

Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić

Upitali su ga da li je to zbog toga što mu klub nije dao dovoljno dobre odgovore o statusu najbitnijih igrača.

- Da kažemo da je to bilo tako -  kratko je poručio Kalinić, jedan od najboljih krilnih igrača u Evropi.

Pojasnio je kako gleda nastupe Zvezde u Evroligi ove sezone.

- Žao mi je. To je ekipa u kojoj sam igrao prošle sezone, tako da mi je stvarno žao, ali mislim da to ima logike jer su promenili mnogo igrača i trenera. Manje-više smo znali da bi nešto ovakvo moglo da se desi, ali mislim da je samo poraz protiv Zadra alarmantan. Što se ostalog u Evroligi tič, ne možete da očekujete da će pobediti Efes u gostima ili neke druge velike timove. Ali, mislim da će to sve biti dobro. Došli su neki novi momci i mislim da će biti dobri ove godine.

Foto: Starsport

Kalinić je nastupao za Srbiju na Eurobasketu

Ističe nerealno očekivanja i finansijske limite kluba.

- Najbolje bi bilo da dovedu Stefa Karija, Drejmonda Grina i Nikolu Jokića. Mislim da su uradili najbolje što su mogli i da imaju dobar tim, samo igrači još ne znaju uloge. Nisam gledao mnogo njihovih utakmica, ali na osnovu videa i statistike, utisak je da i dalje ne znaju uloge, a za to je potrebno vreme. Kako vreme bude prolazilo, još sa novim trenerom, polako će se buditi, biće to šok terapija, kako kažemo mi u Srbiji. Stvarno mislim da će biti dobri. Imaju dobre igrače, samo moraju da to sve lepo poslažu -  završio je reprezentativac Srbije.

Kalinić je sa Zvezdom osvojio ABA ligu, Superligu Srbije, kao i kup Radivoja Koraća, da bi ovog jula prešao u špansku Barselonu, sa kojom će probati da osvoji Evroligu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading