NBA AS NA MALOM KALEMEGDANU: Zvezda dobila strašnog ŠUTERA!

Autor:

Sport

17.10.2022

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim Crvene zvezde polako izgleda onako kako su uprava i navijači želeli pred početak sezone.

NBA AS NA MALOM KALEMEGDANU: Zvezda dobila strašnog ŠUTERA!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Dobrić se vratio na teren, Nedović je tome sve bliže, a kao bomba je odjeknula vest u četvrtak da je Luka Vildoza stigao na Mali Kalemegdan.

Vildoza ima 27 godine, reprezentativac je Argentine, a u crveno-bele stiže iz NBA lige. Ali da krenemo od početka.

Argentinac je svoju karijeru započeo u Kilmesu, ekipi koja igra u njegovoj rodnoj državi. Tu ga je primetila Baskonija, koja ga 2016. dovodi u svoje redove. Ipak, na debi u dresu španskog kluba je morao da sačeka još godinu dana, pošto je po potpisivanju ugovora vraćen u Kilmes na pozajmicu.

Prve sezone u Španiji je Vildoza imao epizodnu ulogu, a eksplodirao je naredne godine, kada je postao neizostavan deo rotacije Baskonije. Najbolju statistiku je imao u svojoj poslednjoj godini sa Špancima, kada je u proseku imao gotovo 11 poena i četiri asistencije. Sa Baskijcima ima titulu ACB lige 2020. godine, kada su u finalu savladali Barselonu.

Foto: KK Crvena zvezda

Vildoza u Zvezdinoj opremi

Svojim dobrim igrama je zaradio transfer u NBA ligu, gde je potpisao za Njujork Nikse. Ipak, samo tri meseca kasnije Niksi su ga otpustili, a Vildoza je odmah posle toga otišao na operaciju desne noge. Na teren se vratio 22. aprila 2022, u dresu Milvoki Baksa, za koje je odigrao ukupno sedam mečeva u NBA plej-ofu.

Vildoza je bio jako zapažen i u dresu reprezentacije, a sa Argentinom ima srebro sa Svetskog prvenstva 2019. godine. Na putu do finala "Gaučosi" su izbacili Srbiju, a novo pojačanje crveno-belih je u tom meču ubacio 11 poena uz tri asistencije.

Zvezda je u Vildozi dobila baš ono što joj je bilo potrebno. Poseduje iskustvo igranja u Evropi, odličan je kreator, kako za sebe, tako i za druge, a odlikuje ga i odličan šut za tri poena. Nema sumnje da će Luka odmah podneti veliki teret organizovanja igre, pošto ostale opcije nisu baš puno pokazale, pogotovo u elitnom evropskom takmičenju.

Crvena zvezda je Evroligu krenula sa dva vezana poraza, a prvi trijumf će tražiti u Španiji, pošto u sredu gostuju Baskoniji, a u petak ekipi Real Madrida.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading