NOVI DIRIGENT ZVEZDINOG NAPADA: "Rašćemo zajedno, hemija će biti dobra!"

Autor:

Sport

03.10.2022

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda se ove godine odlučila za neočekivan potez, pa je prvi izbor crveno-belih na poziciji plejmejkera Džejlen Adams, koji je prošle sezone igrao u Australiji.

NOVI DIRIGENT ZVEZDINOG NAPADA: "Rašćemo zajedno, hemija će biti dobra!"

Foto: Starsport

Džejlen Adams

Adams je prošle godine igrao za ekipu Sidnej Kingsa, a pre njih je u NBA ligi nastupao za Portland, Atlantu i Milvoki.

- Očigledno da je malo drugačije. Igra se u sporijem ritmu, ako bih morao da poredim sa nečim, to bi bilo sa koledžom (NCAA). Teren je uži, više se igra pet na pet, na postavljene odbrane, ali radujem se prilagođavanju na ovakav stil - započeo je Adams razgovor za B92.net.

Takođe, pričao je o tome kako se navikao na ekipu do sada.

- Sve je prilagođavanje, novi način igranja napada, novi saigrači, ali sve će doći vremenom. Nova smo ekipa, igramo nove akcije, još ne znamo šta ko voli da igra, na kojim mestima ko želi loptu… Mislim da srpski saigrači, koji su u klubu već duže vreme, rade bolji posao, bolje se razumeju, a to će doći i nama, rašćemo zajedno i hemija će biti dobra - rekao je novi plej Crvene zvezde.

Republika

Foto: Starsport

Adams u dresu Zvezde

Zatim, pričao je o tome šta trener Vladimir Jovanović najviše traži od njega.

Da kontrolišem igru, organizujem napad, igram odbranu na visokom nivou. Ovo drugo – odbranu – traži od svih. Najviše od svega tu sam da kontrolišem tempo, a kao što sam rekao – drugačije je od onoga na šta sam navikao. Kako sezona bude prolazila moraću da ’ukačim’ sve i radujem se tome - nastavlja Adams, koji je na debiju u AdmiralBet Aba ligi upisao 16 poena, uz po dva skoka i asistencije.

Adams kaže da nije pričao ni sa jednim američkim košarkašem pre dolaska u Evropu.

Nisam, ali imam nekoliko prijatelja iz drugih evroligaških ekipa, videću ih tokom godine i moći ću da razmenim iskustva. Trenutno idem dan po dan.

Gde je granica ove ekipe, to nije znao.

Ne znam, nikada ne znate, treba da idete dan po dan… Nebo je granica.

Govorio je o razlici između evropske i NBA košarke.

Da, sigurno. Teren je popunjeniji, ovde morate više da se potrudite za koš. NBA je drugačiji jer imate pet košarkaša koji mogu da šutiraju, driblaju, šire teren. Ovde je drugačije, poput koledža, držite se svoje uloge i morate da igrate dobro - izjavio je bivši plej tri NBA kluba.

Za kraj, pričao je o tome šta jede i gde provodi dane u Beogradu.

Beograd na vodi. Po ceo dan sam u i oko tržnog centra, tako da definitivno – Beograd na vodi. Što se tiče hrane, nisam još probao srpsku kuhinju, držim se američke. Ali, kako vreme bude prolazilo sigurno ću probati i srpske specijalitete - završava Džejlen Adams.

Novi plej crveno-belih će novu priliku da se pokaže u crveno-belom dresu imati već u petak, kada Zvezda u Istanbulu gostuje aktuelnom prvaku Evrope, ekipi Anadolu Efesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading