KATASTROFALAN VELEOBRT ZA VEČITE: Srbija GUBI direktno mesto u Ligi šampiona, umesto Zvezde i Partizana u elitu ide Dinamo Zagreb!

Autor:

Sport

17.10.2022

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljene promene u kvalifikacijama za elitno takmičenja - prvak Hrvatske u najboljoj poziciji.

KATASTROFALAN VELEOBRT ZA VEČITE: Srbija GUBI direktno mesto u Ligi šampiona, umesto Zvezde i Partizana u elitu ide Dinamo Zagreb!

Foto: Starsport

Duel Kataija i Traorea

Večiti rivali dugo godina su vojevali evropske bitke kako bi obezbedili direktno mesto u Ligi šampiona, ali to će po svemu sudeći trajati samo godinu dana.

Naime, od 2024. godine liga koja zauzima 11. mesto na UEFA rang listi gubi predstavnika u eliti, a umesto prvaka Srbije pravo igranja dobiće klub sa najvećim rejtingom u okviru tzv. Staze šampiona. Najveće izglede za promociju ima Dinamo Zagreb sa 55.000 poena, čak 14 hiljada više od Crvene zvezde i preko 30 hiljada viška u odnosu na Partizan!

Naravno, naša dva najveća kluba imaju šansu da poprave svoj skor, ali i Zagrepčani sa uspehom nastupaju u elitnom takmičenju, pa bi im koeficijent ubuduće lako mogao doneti Ligu šampiona - bez muke i trnovitog puta u kvalifikacijama.

Do dodatnog „tumbanja“ može da se desi ako se osvajač Lige Evrope, koji automatski stiče pravo da igra u Ligi šampiona sledeće sezone, to pravo izbori i kroz domaće prvenstvo. Onda u toj varijanti upražnjeno mesto ide klubu koji ima najjači koeficijent u obe staze kvalifiakcija: i stazi prvaka i stazi pratilaca. Onda bi, recimo, ovog leta profitirala Benfika (61.000 bodova), a ne Dinamo iz Zagreba.

Sve u svemu, važno je da crveno i crno-beli osvajaju bodove kako bi Srbija zadržala 11. poziciju jer ona donosi dva mesta u kvalifikacijama od 2024. godine, pa i "utešnu" nagradu u vidu mogućnosti plasmana u drugo po rangu evropsko takmičenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading