Pre osam godina desila se VELIKA TRAGEDIJA! "Delije" ne zaboravljaju SVOG SABORCA! (FOTO)

Autor:

Sport

21.11.2022

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On i dalje živi u srcima mnogih.

Pre osam godina desila se VELIKA TRAGEDIJA! "Delije" ne zaboravljaju SVOG SABORCA! (FOTO)

Foto: Starsport

Marko Ivković Jagoda

Na današnji dan, 21. novembra 2014. godine, u Istanbulu je ubijen navijač Crvene zvezde Marko Ivković Jagoda.

Ova tragedija se desila pred meč Galatasaraja i Zvezde u Evroligi, a Ivković je ubijen ubodima nožem. 

Posle pet sati borbe za njegov život u istanbulskoj bolnici, Ivković je izdahnuo, a turska policija je menjala izveštaje tvrdeći u jednoj verziji čak da je on nastradao u međusobnoj tuči navijača Zvezde. Marko je izboden od strane navijača Galatasaraja Kadrija Aktaša, koji je trenutno u zatvoru i osuđen je na 25 godina zatvora za teško ubistvo. Aktaš je u momentu kada je ubio Ivkovića imao 50 godina, dok je Marko imao 25 godina.

Od tada je na severnoj tribini njemu posvećen i barjak sa odštampanom jagodom, po uzoru na Ivkovićev nadimak. Sada su se "Delije" ponovo setile svog saborca i bakljadom na severnoj tribini Marakane obeležili su godišnjicu njegove smrti.

Iz godine u godinu navijači Zvezde obeležavaju ovaj datum, a posle njegove tragične smrti tadašnji trener Galatasaraja Ergin Ataman dospeo je u centar pažnje javnosti sramnom izjavom kada je "Delije" nazvao teroristima:

Napadali su našu policiju i naše navijače bakljama i kamenjem. Njih 300-400 terorista, Evroliga bi morala da suspenduje te ljude. Bio sam zabrinut kao građanin, drugde nema takvih stvari - rekao je Ataman i zauvek sebe etiketirao u očima navijača Zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading