ATAMAN POBESNEO: Turski selektor optužio sudije - napao i Svetislava Pešića!

Autor:

Sport

14.11.2022

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko gubi ima prava da se ljuti. Ta poslovica se svakako odnosi i na Ergina Atamana, selektora Turske.

ATAMAN POBESNEO: Turski selektor optužio sudije - napao i Svetislava Pešića!

Foto: Starsport

Ergin Ataman

Košarkaši Srbije zabeležili su ogromnu pobedu u dvorani "Aleksandar Nikolić", pošto su u triler završnici savladali Tursku sa 77:76 i na taj način stigli na samo jednu pobedu od plasmana na Svetsko prvenstvo u košarci.

Nakon meča održane su i konferencije za štampu, a Ergin Ataman, selektor Turske, nije bio zadovoljan odnosom slobodnih bacanja.

- Naravno da je bila teška utakmica u sjajnoj atmosferi. Moram reći da sam ponosan na mlade igrače te način na koji su odgovorili raspoloženom protivniku. Sjajnu odbranu smo igrali celi meč, na kraju promašili šut za pobedu. Srbija je postigla mnogo poena iz naših grešaka, što govori da su igrali jako agresivno, Nije normalno da je Srbija šutirala 24 slobodna bacanja, a igrali su toliko agresivno, Mislim da su na ovom nivou košarke sudijske odluke jako upitne - izjavio je selektor Turske i trener Anadolu Efesa.

Foto: Tanjug/AP

Ergin Ataman nije bio zadovoljan suđenjem u Beogradu

Odluku da Vasilija Micića ne pusti u reprezentaciju nije hteo da komentariše.

- Ne bih želio da komentarišem, pitajte Željka Obradovića ili Šarunasa Jasikevičijusa zašto nisu pustili svoje igrače da nastupaju za reprezentaciju. To je klupska odluka, kao što su uradili Barselona i Partizan.

Za kraj, optužio je Svetislava Pešića da je započeo sukob, koji je izbio sredinom treće deonice zbog jedne sudijske odluke.

- Ovo nije fer, ne želim ovakvu vrstu pritiska. Svetislav Pešić se meni prvi obratio i počeo da se žali s klupe na moj posao. To nije fer i jako sam uznemiren jer mi je on dobar prijatelj dugi niz godina - završio je Ataman.

Ovom pobedom, Srbija je došla na korak do plasmana na Mundobasket, koji se naredne godine održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Da bi potvrdila mesto na Svetskom prvenstvu, Srbija mora da savlada Grčku u gostima ili Veliku Britaniju kod kuće.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading