EVROLIGAŠKE PROMENE: Ovih 12 "Orlova" napada Tursku u Beogradu!

Autor:

Sport

14.11.2022

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mogu li izabranici Svetislava Pešića do pobede?

EVROLIGAŠKE PROMENE: Ovih 12 "Orlova" napada Tursku u Beogradu!

Foto: Starsport

Marko Gudurić, Vasilije Micić, Marko Jagodić Kuridža, košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije u ponedeljak uveče igra jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za Mundobasket.

"Orlovi" će dočekati Tursku od 20 časova, a poznato je i u kom će sastavu nastupiti.

Vasilije Micić neće moći da pomogne reprezentaciji jer mu klub, na čelu sa Erginom Atamanom, nije dao dozvolu da nastupa, ali će sastav Svetislava Pešića doživeti dve evroligaške promene u odnosu na duel protiv Velike Britanije u Londonu.

U tim se vraćaju Marko Gudurić i Vladimir Lučić, a iz sastava će ispasti Marko Jeremić i Nemanja Dangubić. Evo i svih 12 košarkaša na koje Svetislav Pešić računa protiv Turske:

Marko Gudurić, Vladimir Lučić, Luka Mitrović, Ognjen Jaramaz, Aleksa Radanov, Marko Jagodić Kuridža, Boriša Simanić, Ognjen Dobrić, Uroš Trifunović, Dušan Ristić. Stefan Jović i Danilo Anđušić.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marko Gudurić se vraća u tim Srbije

 

Svetislav Pešić je na konferenciji za medije pred ovaj meč govorio o mnogim zanimljivim temama, a dotakao se i kvaliteta reprezentacije Turske:

- To je ekipa sastavljena od nosioca igre u turskim klubovima. Videli smo prošle godine kako je Bursa napravila dobru igru, nosioci njihove igre su sada u ekipi. Tu je i Vilbekin. Veoma dobro sastavljena ekipa, moramo to da kažemo. Traba da znamo da ti igrači igraju u turskoj ligi, a polako dolazimo u situaciju da je to takmičenja uz ACB ligu jedno od najboljih u Evropi - rekao je Pešić, pa nastavio sa objašnjenjem:

- Ne govorimo više o Feneru, Efesu koji su favoriti za titulu u Evroligi nego i o ostalim timovima. Ujednačena liga, veoma posećena. Malo je igrača koji napuštaju svoju zemlju, to su sve turski igrači koji su napredovali. Mahmutoglu je u životnoj formi, imaju tri vrhunska plejmejkera, sjajan balans spoljnih i unutrašnjih igrača. Naša odbrana mora da bude agresivna i potrebno je da odgovorimo na njihovu igru.

Može li Srbija do pobede protiv Turske?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading