SRBI JEDNOGLASNI POSLE SPEKTAKULARNE POBEDE: "Ovako je najslađe!"

Autor:

Sport

14.11.2022

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika pobeda Srbije i ogroman korak ka plasmanu na Mundobasketu.

SRBI JEDNOGLASNI POSLE SPEKTAKULARNE POBEDE: "Ovako je najslađe!"

Foto: Starsport

košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkaši Srbije savladali su Tursku sa 77:76 u meču osmog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i stigli nadomak plasmana na Mundobasket, koji će se 2023. godine održati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Posle meča, košarkaši Srbije su bili veoma srećni zbog pobede, a Stefan Jović, jedan od junaka trijumfa, izjavio je da je naša reprezentacija ispunila cilj u ovom kvalifikacionom prozoru.

- Najslađe je ovako na kraju, protiv ekipe koja je jaka, ima dosta evroligaških igrača. Imali smo jedan dan za pripremu. Nije nikakav alibi to nije. Ispunili smo cilj, dobili smo obe utakmice u prozoru. Svaka čast svima koji su ovde bili sedam dana, idemo dalje -  rekao je startni plejmejker Srbije.

Foto: Starsport

Srbija je ostvarila četiri pobede zaredom u kvalifikacijama za SP

Sa Jovićem se složio i srpski centar Dušan Ristić, koji je na ovom meču ubacio četiri trojke, a on je izjavio da se Srbija dobro izborila sa pritiskom druge faze.

- Jeste, u drugoj fazi su nas dočekali kvalitetniji timovi, Grčka, Turska, Velika Britanija. Kako je vreme odmicalo, dizali smo se. Počeli smo pre godinu dana ciklus sa njim (sa Pešićem), igrači su sve bolje upoznati sa principima - rekao je Ristić.

Ovom pobedom je Srbija stigla na samo pobedu do plasmana na Svetsko prvenstvo. Šansu da obezbedi prolaz, naša selekcija će imati na utakmicama sa Grčkom u gostima, odnosno sa Velikom Britanijom u Srbiji.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading