TRILER U BEOGRADU: Srbija u šokantnoj završnici stigla do velike pobede - Mundobasket sve bliži!

Autor:

Sport

14.11.2022

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogroman trijumf Srbije protiv Turske, Svetsko prvenstvo je nadomak ruke.

TRILER U BEOGRADU: Srbija u šokantnoj završnici stigla do velike pobede - Mundobasket sve bliži!

Foto: Starsport

košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkaši Srbije zabeležili su ogromnu pobedu u dvorani "Aleksandar Nikolić", pošto su u triler završnici savladali Tursku sa 77:76 i na taj način stigli na samo jednu pobedu od plasmana na Svetsko prvenstvo u košarci.

Videli smo pravu dramu u Beogradu, a ona je rešena promašajem Skotija Vilbekina u poslednjoj sekundi, pa je Srbija stigla do trijumfa protiv velikog rivala.

Turska je bolje otvorila meč, a predvođena Sipahijem koji je pogodio i trojku sa pola terena, gosti stižu do +6(4:10). Ipak, dobar odgovor naše selekcije, koja stiže do prednosti krajem prve četvrtine. Tu prednost je održala sve do poluvrmena, pa je rezultat na velikom odmoru glasio 37:34 za Srbiju.

Treći deo igre nije krenuo najbolje za naš tim, a Turska, predvođena sjajnim Bitimom, stiže do preokreta. Srbija brzo okreće rezultat, ali odlični Vilbekin donosi Turcima novi egal pred poslednju deonicu.

A u njoj smo videli pravi triler. Vilbekin je nosio goste, a maestralni Dušan Ristić našu selekciju, pa se ušlo u neizvesnu završnicu. Gudurić je penalima odgovorio na trojku Vilbekina, a upravo su i ti penali, na minut i po pre kraja bili odlučujući, pa je Srbija stigla do ogromne pobede. Vilbekin je sa zvukom sirene probao da donese pobedu svojoj selekciji, ali je njegov šut ostao na obruču, pa je usledilo veliko slavlje u beogradskoj hali.

Marko Gudurić je vodio Srbiju do pobede sa 18 poena, a Ristić je dodao 16, uz pogođene četiri trojke. Dvocifreni su bili i Dobrić sa 11, odnosno Luka Mitrović sa 10 poena.

Turskoj nije pomogao ni Vilbekin, koji je ubacio 22 poena, ali je uključnim momentima promašio dva slobodna bacanja. Pratio ga je Bitim sa 18, odnosno Sipahi sa 11 poena.

Ovom pobedom, Srbija je došla na korak od Svetskog prvenstva, a da bi uspela da se kvalifikuje, našoj selekciji će trebati jedna pobeda u dva preostala meča, koja su na programu u februaru sledeće godine.

Standings provided by Sofascore

SRBIJA - TURSKA

77:76 (24:21, 13:13, 17:20, 23:22)

Kraj utakmice! Srbija je stigla do pobede, Vilbekin je promašio šut za trijumf, pa "Orlovi" beleže ogromnu pobedu!

 

 

10. minut - Mitrović je izgubio loptu, Turska ima napad za pobedu. Ataman je tražio tajm-aut, 12 sekundi do kraja.

10. minut - Gudurić postiže dva penala, pa Srbija ponovo vodi. Na drugoj strani, Vilbekin je dobio poklon penale, ali je promašio oba. Gudurić promašuje za tri, ali i Sipahi gubi loptu. Srbija ima poen prednosti na 32 sekunde do kraja.

9. minut - Sipahi pogađa trojku, svoju treću na meču. Ipak, Gudurićev sjajan prodor, Srbija ponovo vodi na ulasku u poslednja dva minuta. Vilbekinova nova trojka, pa Pešić zove tajm, Turska ima poen prednosti.

7. minut - Ristić je fenomenalan večeras, pogađa posle skoka u napadu. Za njim koš daje i Gudurić, pa je ponovo nerešeno u Beogradu. Kabadža promašuje, a to kažnjava Dobrić, pa trjkom dovodi Srbiju u novu prednost.

6. minut - Ristić pogađa novu trojku, ali Vilbekin odmah vraća. Nezaustavljiv je turski Amerikanac, Srbija u vrlo teškoj situaciji.

4. minut - Lučić pogađa trojku, ali Srbija prima novi lak koš. Sa druge strane, Dobrić promašuje, pa pravi nesportsku. Bitim donosi Turskoj novu prednost.

2. minut - Anđušić promašuje otvorenu trojku, a na drugoj strani Vilbekin pogađa za vođstvo Turaka. Sa druge strane Ristić vraća trojkom. Zakucava Sajbir, Srbija opet u zaostatku, ali samo do nove trojke Ristića, koji je pogodio sva tri šuta za tri poena

 

Kraj treće četvrtine! Srbija je imala i velikih plus sedam, ali Vilbekin sa pet vezanih poena, uz pomoć Bitima, donosi Turskoj novi egal. Odluka pada u poslednjem kvartalu.

8. minut - Faul na šutu za tri poena nad Gudurićem, a zatim i tehnička, pa Srbija vezuje četiri poena. Zatim i trojka Dobrića i kucanje Mitrovića, Srbija u velikoj seriji. Ipak, Vilbekin trojkom smanjuje prednost.

6. minut - Bitim u seriji, vezao je osam poena, pa Turci stižu do vođstva u dvorani "Aleksandar Nikolić".

4. minut - Videli smo koš na obe strane, a onda je usledio sukob dva selektora. Ataman je odreagovao posle jedne situacije, a tražio je nesportsku. Ipak, ni Pešić mu nije ostao dužan, pa je došlo do sukoba između trenera. Bitim pogađa trojku, pa Turska smanjuje na -1.

3. minut - Koš faul Mitrovića, pa Srbija ima +4. Usporen ritam na startu drugog poluvremena.

1. minut - Osmani zakucava preko Gudurića i smanjuje na -1.

Počelo je drugo poluvreme u Beogradu!

Najefikasniji u redovima Srbije je Gudurić sa osam poena. Jović je dodao šest, uz četiri asistencije, dok pet imaju Jaramaz, Ristić i Dobrić. Sa druge strane, Sipahi ima osam, a Vilbekin šest poena.

Kraj prvog poluvremena! Srbija ima tri poena prednosti, iako je sredinom druge četvrtine vodila i osam razlike.

9. minut - Odlično zakucavanje Gudurića. Bitim pravi faul u napadu, a zatim Jaramaz iznuđuje dva penala. Tunčer dobija i tehničku, pa Srbija stiže do velikih osam razlike.

8. minut - Srbija je oštećena. Radanov je dobio nesportsku za nešto što je Turcima oprošteno u prvoj četvrtini. Ipak, Birsen promašuje oba penala. Na drugoj strani Jović ne koristi zicer, pa Vilbekin trojkom smanjuje prednost.

7. minut - Upisao se i Luka Mitrović posle nove odlične kontre. Posle nekoliko neuspešnih napada na obe strane Lučić ubacuje dva slobodna bacanja, Srbija ima +6.

5. minut - Nekoliko dobrih odbrana Srbije, koje nisu krunisane koševima. Ipak, Gudurić zakucava u kontri, pa "orlovi" ponovo vode. Novi tajm-aut Atamana

3. minut - Pogađa Dobrić posle kontre Srbije, ali na drugoj strani Hazer postiže koš uz faul. Novi egal u Beogradu.

1. minut - Prvi koš u drugoj deonici postiže Sajbir. Jagodić-Kuridža radi sjajan posao na ofanzivnom skoku, a zatim je iznudio i treći faul Kenana Sipahija, koji mora na klupu. Ipak, Kuridža promašuje oba slobodna bacanja.

 

 

Kraj prve četvrtine! Jaramaz je pogodio jedno slobodno bacanje, a zatim krade loptu i dodaje Dobriću, koji monstruozno zakucava. Bitim pogađa na kraju prve četvrtine, pa Srbija ima +3.

9. minut - Dva penala je pogodio Gudurić, a posle njega se upisuje i Jaramaz, koji postiže trojku. Tajm-aut Atamana, Srbija ima +4.

7. minut - Nova trojka Jovića, koji drži Srbiju u meču. Promašuje Vilbekin, ali je neprecizan i Lučić. Sjajan potez Radanova koji zakucava posle sjajne finte.

5. minut - Nevrovatan pogodak Sipahija, koji je sa istekom vremena pogodio trjku sa preko pola terena. Na drugoj strani pogađa Jović. Igra se koš za koš, pogodili su i Kabadža i Ristić. Nova trojka Sipahija, Turska je ubacila 17 poena za pet minuta.

3. minut - Meč je počeo trojkom Ristića, pa je Srbija došla do vođstva. Ipak, Osmani pogađa dvojku, a za njim i Bitim i Sipahi, pa Turska stiže do 7:3.

1. minut - Počeo je meč u dvorani "Aleksandar Nikolić! Za Srbiju startuju Jović, Gudurić, Radanov, Lučić i Ristić. Prvi napad je za Tursku.

Počeo je meč u Beogradu!

 

UVOD

Košarkaši Srbije dočekuju od 20 časova selekciju Turske u meču osmog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje se naredne godine održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinama.

Srbija ovaj duel očekuje u odličnom raspoloženju, pošto su u Njukaslu zabeležili vrlo bitan trijumf u meču sa Velikom Britanijom, a isto se može reći i za Turke, koji su demolirali Belgiju u Istanbulu, rezultatom 86:52.

Naši košarkaši će u ovaj meč ući pojačani Vladimirom Lučićem i Markom Gudurićem, ali će biti lišeni pomoći Vasilija Micića, kog Ergin Ataman nije pustio na reprezentativno okupljanje.

Sa druge strane, najveća opasnost svakako preti od Skotija Vilbekina, ali i od Onuralpa Bitima, košarkaša Bursaspora, i Meliha Mahmutoglua, koji je pre samo četiri dana zatrpao koš Crvene zvezde u dresu Fenerbaheča.

Računica je jasna. Pobeda Srbiju dovodi na korak od Mundobasketa, a za konačan plasman će biti dovoljna i pobeda protiv Velike Britanije u Beogradu. Sa druge strane, ako Turska savlada naše momke, situacija će se dodatno zakomplikovati.

Meč u hali "Aleksandar Nikolić" počinje od 20 časova. U prvom meču ovih timova, Srbija je u uzbudljivom meču u Istanbulu slavila sa 79:72.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading