TANTALOVE MUKE ORLOVA: Srbija na jedvite jade slomila Britance!

Autor:

Sport

11.11.2022

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika drama u Njukaslu.

TANTALOVE MUKE ORLOVA: Srbija na jedvite jade slomila Britance!

Foto: KSS

Košarkaši Srbije teškom mukom savladali su na Ostrvu Veliku Britaniju rezultatom 74:68.

Orlovi su ovim trijumfom dosta uvećali svoje šanse za plasmanom na Svetsko prvenstvo, pa se posle sedam odigranih kola nalaze na drugom mestu sa skorom 4-3. Sa druge strane, Britanci su ostali na dnu tabele i imaju samo jedan trijumf.

Srbija se tokom čitavog meča mučila sa žilavim domaćinom. U prvoj četvrtini viđena je velika borba dva tima, naši su u nekoliko navrata imali nekoliko poena prednosti, ali je posle deset minuta bilo samo 21:20 za izabranike Svetislava Pešića.

Luk Nelson je bio veoma raspoložen, pa je u jednom trenutku tokom druge četvrtine uspeo da donese prednost Britancima. Ipak, uspeli smo da odbijemo nalet domaćina i na krilima Simanića, Kuridže i Ristića do poluvremena preokreće na 38:34.

 

 

Vodili smo tokom celog trećeg perioda, ali ni u jednom trenutku nismo uspeli da se odlepimo. Kad god bismo bili blizu toga, Britanci bi nam ponovo ubrzo prišli. Posle 30 minuta vodili smo 57:51.

Sjajno smo otvorili poslednju četvrtinu i ubrzo smo stigli do prve dvocifrene prednosti (+10), ali i dalje nismo uspeli da prelomimo meč u svoju korist. Britanci su čuvali snagu i uspeli su da učine utakmicu zanimljivom.

Prišli su na 70:68, ali je onda Jaramaz postigao važne poene i maltene rešio utakmicu.

Najefikasniji u Srbiji bio je Ristić sa 15 poena i 11 skokova, Danilo Anđušić je postigao poen manje, a Jagodić-Kuridža i Aleksa Radanov imali su po 10.

Kod Britanaca najbolji je bio Olaseni sa 20 poena, a pratio ga je Nelson sa 15, od čega 13 u prvom poluvremenu, dok je Vilan imao 10 koševa.

Srbija u narednom meču dočekuje Tursku, a Velika Britanija gostuje Letoniji.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

VELIKA BRITANIJA - SRBIJA 68:74

IV ČETVRTINA

10. minut - Zakucava Vilijams, Pešić reaguje tajm-autom. Mitrović sjajan, iznudio je još jedan faul, ali potom ne uspeva da pogodi niti jedan penal. Greši Nelson, ali i Anđušić uzvraća istom merom. Dva penala za Džordana Vilijamsa, srećom nije nesportski faul, iako su sudije gledale snimak. Vilijams polovičan. Kuridža ne ubacuje trojku. Lepo je prošao i pogodio Vitl, 39 sekundi pre kraja, +2 za Srbiju. Jaramaz postiže važne poene. Promašuje Nelson, blizu smo pobede. Tajm-aut. Anđušić za kraj oba slobodna bacanja, pobeda Srbije 74:68.

7. minut - Ristić ispravlja promašaj Stefana Jovića i sad ima 15 poena. Odbranili smo se ponovo. Sjajan prodor i poeni Anđušića, tajm-aut Britanaca. Novi promašaj rivala. Spetljao se Kuridža, izgubljena lopta za Srbiju. Lep prodor i poeni Nelsona, tek prvi u drugom poluvremenu. 63:70.

5. minut - Zakucavanje Ristića. Olaseni ponovo fauliran, tajm-aut Pešića. Britanac 2/2. Dobra finta i pogodak sa poludistance Marka Jagodić-Kuridže. Nelson ne pogađa trojku. Nismo iskoristili šansu da uvećamo prednost, Anđušić promašuje trojku, Britanci ubacuju dvojku. 61:66.

3. minut - Novi poeni Olasenija. Ristić ide na liniju penala, 1/2. Dobra odbrana Srbije, pa loš napad. Vilan ubacuje treću trojku. Simanić ne uzvraća. Odlična akcija domaćina, Olaseni sa linije penala 1/2. 57:62.

1. minut - Krenuo je poslednji period. Rampa Ristića, pa poeni iz kontre Jaramaza. Još jedna dobra odbrana naših momaka. Još jednom precizan Anđušić. 51:61.

III ČETVRTINA

 

 

10. minut - Tehnička Anđušića zbog simuliranja, Nelson pogađa penal. Mitrović ponovo fauliran, 2/2 sa penala. Anđušić 1/2 sa penala. Dobra odbrana i poeni iz kontre Radanova, prvi put imamo dvocifrenu prednost. Simanić promašuje zicer. Olaseni sa penala prekida seriju Srbije. Promašaj Simanića, pa faul Anđušića. Olaseni ponovo šutira slobodna bacanja, ovog puta pogađa oba. Nekoliko promašaja Srbije, kraj treće četvrtine, vodimo 57:51.

7. minut - Sjajno prolazi i zakucava Aleksa Radanov, tajm-aut V. Britanija. Siguran Andđušić sa poludistance. Vitl dobija dva penala i pogađa oba. 46:52.

5. minut - Druga trojka i deseti poen Ristić Dušana. Olaseni ponovo fauliran, ovog puta oba puta precizan sa linije penala. Težak promašaj Kuridže za tri poena. Olaseni se razigao, sada je pogodio posle skoka u napadu. Prvi poeni Mitrovića i to uz faul, a dodatni penal pogađa iz drugog puta. Sjajna odbrana i rampa Mitrovića. 44:48.

3. minut - Laki poeni Olasenija. Aleksa Radanov dobio je dva penala i pogodio oba. Odbranili smo se. Gubi Jeremić loptu. Olaseni pogađa jedan penal, nakon što je fauliran. Dva promašaja u jednom napadu našeg tima. 40:42.

1. minut - Krenuo je treći period. Lepo se snalazi  i poentira Marko Jagodić-Kuridža. Trojka Džamela Andersona. 37:40.

II ČETVRTINA

10. minut - Poeni Kuridže iz kontra napada, ima pet poena. Dobra odbrana našeg tima, na drugoj strani penali za Jagodić-Kuridžu, koji uspeva da pogodi samo jedan penal. Vilijams fauliran, ali ne pogađa nijedan penal. Uspeli smo nekako da se odbranimo. Trojka Boriše Simanića. Još jedna odbrana Srbije, koja ima poslednji napad u prvom poluvremenu. Gubi loptu Jaramaz, tajm-aut traži selektor Britanije, iako je na semaforu ostalo 0.4 sekunde. Ništa nisu uspeli, Srbija vodi 38:34 na poluvremenu.

7. minut - Nezaustavljiv je Luk Nelson, ima 13 poena već. Važna trojka Ristića. Nekoliko lošijih napada na obe strane. Vitl pogađa uz faul, a zatim i dodatni penal. 34:32.

5. minut - Vilijams na jednoj pogađa, na drugoj koraci Kuridže. Ponovo precizan Vilijams, tajm-aut Pešić Svetislava. Promašaj Luke Mitrovića. Nekoliko loših napada na obe strane. 29:29.

3. minut - Zakucavanje i prvo poeni Erona Menzisa. Srbija još jednom ne uspeva da pogodi. Uroš Trifunović postiže trojku, svoju prvu. 25:29.

1. minut - Krenuo je drugi period na meču. Odlična odbrana Srbije, pa poeni uz faul Boriše Simanića, koji potom pogađa i dodatni penal. Trojka Patrika Vilana, druga na meču. Sjajno smo se snašli, novi poeni uz faul Simanića, ali ne pogađa dodatni penal. 23:26.

I ČETVRTINA

10. minut - Nova trojka nezaustavljivog Nelsona. Lep prodor i poeni Radanova, njegov četvrti poen. Jaramaz krade loptu, a onda trojku pogađa Danilo Anđušić. Lepo je Vitl uposlio Olasenija, koji stiže do prvih poena. Razigrao se Anđušić, sad je pogodio iz prodora. Laki poeni Nelsona. Još jedna ukradena lopta i prvi poeni Jaramaza. Sjajno kucanje Olasenija, kraj prvogd perioda, Srbija vodi sa 21:20.

7. minut - Konačno pogađa trojku Jeremić i to uz faul, a zatim ne koristi dodatno bacanje. Odbranila se Srbija. Jeremić neprecizan. Trojka Britanaca. Radanov ne uzvraća. Nelson ide na liniju penala, sa koje pogađa jedno slobodno bacanje. Dva promašaja Jaramaza. 11:12.

5. minut - Težak promašaj Jovića, Srbija se muči sa šutem za tri poena. Luk Nelson prodire i donosi prve poene domaćinu. Sjajni Marko Jagodić-Kuridža posle skoka u napadu pogađa uz faul, a zatim pogađa i dodatni penal. Lepo snašao i pogodio Ovuleje. Fenomenalan pas i poeni Ristića. Trojka Nelsona, prva na meču. 7:9.

3. minut - Dve trojke u nizu promašuje Jeremić. Odbranila se Srbija. Aleksa Radanov fauliran, precizan oba puta. Nova greška Britanaca. 0:4.

1. minut - Krenuo je duel u Njukaslu. Faul u napadu Marka Jeremića. Težak promašaj Olasenija. Prve poene na meču postiže Dušan Ristić posle skoka u napadu. 0:2.

UVOD

19:21 - 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading