MANGUPSKI: Pešić pecnuo Atamana posle pobede Srbije nad Turskom

Autor:

Sport

14.11.2022

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor "Orlova" pokazao Turčinu gde mu je mesto.

MANGUPSKI: Pešić pecnuo Atamana posle pobede Srbije nad Turskom

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je veoma važnu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pošto je u dvorani "Aleksandar Nikolić" u dramatičnoj završnici nadigrala Tursku.

"Orlovi" su slavili rezultatom 77:76.

Posle meča je svoje impresije izneo selektor Srbije Svetislav Pešić.

- Bila je danas jedna izuzetna atmosfera, bilo je kao kada igraju Zvezda i Partizan. Očigledno je da su se sastavi Zvezde, Partizana, Borca i Mege udružili u tim Srbije. Moram da istaknem publiku, da se situacija popravila u odnosu na primer za meč sa Letonijom. Osećam kao da su znali kad treba da pruže podršku. Ovo je jedna pozitivna poruka - započeo je popularni Kari.

Republika

Foto: Starsport

Veselje Svetislava Pešića sa igračima i stručnim štabom

Potom su ga novinari pitali da prokomentariše ponašanje selektora Turske Ergina Atamana.

- Ne bih ja o Atamanu. To je sastavni deo utakmice, on da je pobedio ne bi bio razočaran. Izgubili su, ovo je bila jedna čvrsta i jaka utakmica, sa jakim protivnikom. Ovo je za njih bila odlučujuća utakmica i iz razloga što smo ih dobili u Istanbulu.

Fantastičan je bio Dušan Ristić, za koga je Pešić imao samo reči hvale.

Danas svi znaju sve tako da nema mnogo tajne. On je zadnju utakmicu odigrao fantastično, postigao je 23 poena i u toj španskoj ligi, koja je najbolja evropska liga, igra sjajno i očito da mu prija to prvenstvo. On je jedan od igrača iako je centar, zna da sakrije nedostatke i ima glavu. 

Republika

Foto: Starsport

Dušan Ristić je bio X faktor

Utakmica je mogla da se završi i drugačije, da je Skoti Vilbekin pogodio šut za pobedu u poslednjem napadu.

Bilo mi je u glavi da li da pravim faul i da preuzmemo sudbinu u svoje ruke. Na terenu smo imali smol bol postavu i odluka je bila da branimo. Uvek postoji rizik, ali bez rizika nema uspeha - podvukao je Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading