VEČITI KRENULI "U LERU“! Legenda Partizana jasna: Budžet se opravdava FAJNAL-FOROM, vreme će da pokaže svoje!

Autor: Žarko Sokić

Sport

11.11.2022

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sve je potrebna jasna strategija i platforma.

VEČITI KRENULI "U LERU“! Legenda Partizana jasna: Budžet se opravdava FAJNAL-FOROM, vreme će da pokaže svoje!

Foto: Starsport

Večiti su krenuli "u leru" evroligašku sezonu

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana doživeli su bolne evroligaške poraze.

Zvezda je nastavila sa neuspesima i upisala je i šesti poraz iz sedam mečeva (protiv Fenerbahčea u Istanbulu, 93:79), a oslabljeni Partizan je poklekao četvrti put (protiv Olimpijakosa u Pireju, 87:58).

Početak sezone večitih u Evroligi za naš portal prokomentarisao je proslavljeni košarkaš Goran Grbović:

- Partizan je krenuo sigurnije, sa boljom odbranom. Željko je to lepo sastavio, nesrećno su izgubili od Baskonije, svojim greškama. Da su dobili to, tvrdim da bi dobili i Milano, a možda i sve utakmice. Oni su čvrsto krenuli, dobili tri utakmice zaredom i jako je bitno u Evroligi da imate seriju. Olimpijakos je bio dosta jači, kvalitet je došao do izražaja i ovaj poraz ne bi trebao mnogo da boli. Bitno je da ostanete dosledni sistemu koji ste postavili – rekao je Grbović o Partizanu, pa se dotakao i Crvene zvezde:

Republika

Foto: Starsport

Jam Madar i Kevin Panter

 

- Zvezda ima novog, izuzetno dobrog, trenera, ali on nema iskustva. Za Evroligu je potrebno iskustvo. Bez obzira na loš rezultat koji trenutno imaju, oni su jako blizu da okrenu sve u svoju korist. Teško je sve sklopiti za kratko vreme. Partizan je ušao u neku rutinu, Zvezda je još uvek nema. Ima dosta nedefinisanih stvari u igri, nemaju igrača koji će odlučivati utakmicu i napraviti razliku. U Partizanu su to Naneli, Madar, Lesor, Panter... Egzum daje motor ekipi, pojačava brzinu. Uvek iskoči jedan igrač koji će odlučiti utakmicu. U Zvezdi u ovom trenutku ja ne vidim takvog igrača.

Republika

Foto: Starsport

KK Crvena zvezda

 

KAKO OPRAVDATI BUDŽET?

Večiti su imali velike budžete ove sezone, ali pitanje je da li su ih opravdali. Goran Grbović objasnio je kako se veliki novac može opravdati:

- Isti je problem budžeta i Zvezde i Partizana. Budžet opravdate kada za 10, 15 godina igrate dva fajnal-fora. Zvezda je potrošila ogroman novac u tom periodu, ali nema nijedan fajnal-for. Ja sam smatrao neuspehom i samo onaj jedan fajnal-for Partizana za desetak godina iz vremena Duleta Vujoševića, moglo ih je biti više. Sada bih smatrao jedan fajnal-for u narednih deset godina, bilo koga, Zvezde ili Partizana, velikim uspehom. Vreme će da pokaže svoje – smatra bivši igrač Partizana.

Republika

Foto: Starsport

Goran Grbović i Duško Vujošević

 

Takođe, Grbović je pažnju obratio i na druge probleme:

- Ne mislim da treba gledati godinu za godinu. Treba napraviti platformu na kojoj može da se izgradi tim u narednih pet godina. Ako pravimo platformu isključivo na strancima, naravno da ne možemo da uradimo ništa. Partizan ima mnogo stranaca i ja sam protivnik toga. To više nije klupski problem, već potpuno druge vrste. Nama košarka umire, možda je i umrla, samo niko nije javio. Nama KLS treba da bude platforma za mlade igrače, a to takmičenje je izopšteno iz bilo čega – istakao je Grbović, pa dodao:

- Bitno je da li će klub opravdati budžet koji je dobio od države ili sponzora, ali je bitno i sa kojim igračima će ga opravdati. Ima i tu nekih zamerki, ako se ništa ne dogodi za četiri godine, onda su to bačene pare. Ako imate platformu i strategiju da za to vreme budete na fajnal-foru, onda ste opravdali budžet. To važi i za Zvezdu i za Partizan.   

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović i Kevin Panter

 

Dotakao se, za kraj, teme mladih igrača Goran Grbović:

- Od mladih igrača imamo Tristana Vukčevića i Balšu Koprivicu koje smo doveli iz Španije i Amerike. Tu je još Uroš Trifunović. U Zvezdi ima nekolicina mladih igrača koji su sasvim solidni i izašli su iz škole FMP Meridiana i Crvene zvezde. Ja bih budžet usmerio prema mladim igračima, a ne prema strancima, ali to je za širu debatu - zaključio je Grbović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading