PARTIZAN ODLIČAN 5! Hrvati NAMUČILI crno-bele, Mega ipak PALA u "Štark areni"! (VIDEO)

Autor:

Sport

30.10.2022

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana upisali su i petu pobedu u regionalnom takmičenju.

PARTIZAN ODLIČAN 5! Hrvati NAMUČILI crno-bele, Mega ipak PALA u "Štark areni"! (VIDEO)

Foto: Starsport

Detalj iz "Štark arene" sa meča Partizan - Mega

Crno-beli su zadržali maksimalan učinak nakon 5. kola ABA lige pošto su u "Štark areni" nadigrali Megu rezultatom 86:76.

Crno-beli su meč prelomili na ulasku u poslednja dva minuta, kada su trojke pogađali Anđušić i Vukčević. Domaćin je sa dvocifrenom razlikom ušao u samu završnicu, pa nije imao problema da susret privede kraju.

Megu je predvodio tandem Hrvata u reketu. Rudan je postigao 26 poena, Branković je dodao 17, ali nedovoljno da se savlada kvalitetniji evroligaš.

Najefikasniji od izabranika trenera Željka Obradovića bio je Naneli sa 14 koševa.

Partizan je na čelu tabele takmičenja na Jadranu sa svih pet pobeda, dok je Mega zadržala "fenjer" sa učinkom 0-5. Crno-beli narednu utakmicu igraju u četvrtak, kada putuju na noge Radonjićevom Panatinaikosu u dvoranu "OAKA".

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Partizan - Mega 86:76 (25:26, 25:13, 22:19, 14:18)

Kraj susreta - trijumf Partizana!

 

 

39. minut - Prelomni momenat meča bila je trojka Anđušića na 2:43 do kraja. Partizan se tada odlepio na 81:72, a Barać je pokušao da reaguje tajm-autom. Branković je nekako poentirao, ali je Rori promašio, te je na drugoj strani usledila kazna Vukčevića - 84:74!

37. minut - Serija Rudana sa linije penala vratila je goste u igru. Krilni centar gostujućeg sastava pogodio je tri od četiri slobodna bacanja smanjivši razliku na 78:72!

35. minut - Mega je napravila seriju od 10:0 i vratila se u meč! Egzum je zaradio nesportsku ličnu, što su gosti kaznili, Rori je nanizao četiri poena - 74:68 je u "Štark areni"!

33. minut - Anđušić je prvi postigao koš u zadnjoj deonici (74:58), ali je onda raspoloženi Rudan postigao svoj 23. poen, sjajno "izradivši" Ledeja na niskom postu - 74:60!

Republika

Foto: Starsport

Detalj iz "Štark arene"

31. minut - Obadva tima su propustila prvi napad na startu poslednje četvrtine, ali domaćin ima ogromnu zalihu od 14 poena.

Partizan u poslednji kvartal ulazi sa prednošću od 12 poena (72:58)

 

 

30. minut - Papapetrua je faulirao Cerovina, a grčki reprezentativac bio je nepogrešiv sa linije penala povosivši prednost Partizana na 70:58.

29. minut - Egzum je dva puta poentirao u nizu, pa je Barać morao da reaguje tajm-autom na 65:56.

27. minut - Mega je smanjila na minus šest, a Obradović je uzeo minut odmora. Naneli je pogodio sa distance za 61:53, ali su gosti odgovorili i održavaju rezultatski priključak.

25. minut - Branković je uhvatio ofanzivni skok nakon promašaja Kazalona i pogodio za 59:51, potom je Madar izgubio loptu, crno-beli imaju osam poena viška.

23. minut - Crno-beli održavaju dvocifrenu prednost (54:44), Mega pokušava da se vrati u meč.

21. minut - Rudan je promašajem otvorio drugo poluvreme, ali ni Partizan nije uspeo da poentira.

Partizan vodi dvocifrenom razlikom na poluvremenu (50:39)!

 

 

19. minut - Milosavljević je bio neprecizan sa distance, usledila je brza realizacija Lesora - 46:39.

17. minut - Nastavlja se "pljusak" koševa. Posle tajm-auta Mege Penter je bio precizan sa poludistance (44:36), a potom i Kazalon sjajnim prodorom - 44:38 je u "Štark areni"!

15. minut - Kazalon je "zakucao" za 36:33, ali Partizan je potom povećao prednost na 40:33!

13. minut - Vukčević je promašio oba slobodna bacanja, ali je usledila greška igrača Mege, koju je kaznio Papapetru za 31:26!

11. minut - Lesor je povisio prednost crno-belih na 29:26.

 

 

Kraj prve deonice - vođstvo Mege sa 26:25!

 

 

10. minut - Egzum je bio uspešan na ulazu, Partizan je smanjio na 26:25.

9. minut - Uskoković je odgovorio na koš Ledeja (18:21), a zatim je Koprivica ponovo "zakucao" za smanjenje rezultata na 20:21. Ipak, Uskoković je dao novu trojku za goste koji vode sa četiri poena razlike - 20:24!

7. minut - Naneli je iznudio dva penala koja je pogodio (14:14), zatim je Koprivica poentirao na obruču, a uzvratio je Kazalon preciznim šutem van linije 6,75 - 16:17!

5. minut - Poravnala je Mega na 10:10 košem Rudana, a potom je Kazalon "zakucao" u kontri za vođstvo gostiju rezultatom 12:10!

 

 

3. minut - Crno-beli su poveli sa 7:6 posle trojke Madara. 

 

 

1. minut - Koprivica nije realizovao prvi napad Partizana, sa druge strane je Branković "zakucao" - 0:2!

Počinje meč u "Štark areni"!

 

 

Partizan je u dosadašnjem toku sezone na Jadranu zabeležio maksimalan učinak od četiri pobede, a pokušaće da se novim trijumfom "osami" na čelu tabele. Što se tiče Mege, ona je trenutno "fenjeraš" regionalnog takmičenja sa četiri poraza, a pokušaće da ponovi prošlosezonski podvig kada je kao gost savladala "Parni valjak" trojkom u poslednjim trenucima susreta - 90:93.

Izabranici trenera Željka Obradovića meč dočekuju u sjajnom raspoloženju, nakon pobede nad Žalgirisom, druge u nizu u Evroligi. Žoc će pokušati da ravnomerno raspodeli minutažu kako ne bi došlo do "zamora materijala", budući da će crno-beli već u četvrtak gostovati Radonjićevom Panatinaikosu u Atini.

 

 

Tok meča Partizan - Mega možete pratiti uživo na našem portalu.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading