SA BEBOM OSTALI NA ZGARIŠTU: 20 godina truda i rada se preko noći pretvorilo u pepeo! (FOTO)

Autor:

Vesti

30.10.2022

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Probudila me je eksplozija, vatrogasci su brzo stigli, ali je već bilo kasno, priča Obrenovčanin Tomislav Živanović, kome je u požaru koji se desio u noći između petka i subote izgorela cela kuća.

SA BEBOM OSTALI NA ZGARIŠTU: 20 godina truda i rada se preko noći pretvorilo u pepeo! (FOTO)

Foto: Tomislav Živanović

- Sve što sam sticao napornim radom u proteklih 20 godina izgorelo je u mom porodičnom domu u požaru koji je izbio u petak iza ponoći - započinje svoju priču Tomislav Živanović za Republiku.

Republika

Foto: Tomislav Živanović

Tomislav Živanović sa porodicom

Ovaj Obrenovčanin dobro je poznat u svom rodnom gradu u kom je i osnovao svoju porodicu sa Ivanom, najviše po velikoj ljubavi prema psima, koje gaji dugi niz godina.

Živanović je pre godinu dana dobio i dete, pa je samim tim ova nesreća koja se dogodila pala mnogo teže, jer ide zima i čitav dom treba što pre dići iz potpunog pepela.

Foto: Tomislav Živanović

U požaru izgorela i dečija soba

Dok govori za Republiku, Živanović teško priča, što zbog muke koja ga je zadesila, što zbog dima kog se nagutao i koji ga je mogao ugušiti u snu.

- Požar se desio iza ponoći, svi smo spavali, a u jednom momentu sam počeo da sanjam dim i da se gušim. Probudio sam se i shvatio da se moja noćna mora dešava na javi, jer je požar kuljao sa svih strana. Kad sam izašao napolje, shvatio sam da je cela kotlarnica izgorela, kao i drugi pomoćni objekti, požar se proširio na ceo sprat, koji je poptuno ugljenisan, jedino smo uspeli da koliko-toliko spasimo sobu u donjem delu kuće. Požar je zahvatio i ceo krov. Vatrogasci su brzo došli, ali tu nije ostalo šta da se spase - navodi Živanović za Republiku i dodaje:

- Stigli su oko dvadeset minuta do jedan iza ponoći, oko dva sata je došla i ekipa sa Košutnjaka, zajedničkim snagama su gasili požar sve do četiri, pola pet ujutru. Tada sam video da je od mog doma ostalo samo zgarište. Dvadeset godina rada i truda otišlo je u nepovrat.

BIO I POPLAVLJEN

U majskim poplavama 2014. godine koje su najveći danak uzele u Obrenovcu, bila je potopljena i Živanovićeva kuća, koja se sad izgorela u požaru. Na Zabrežju, gde je voda stizala ljudima i do prvog sprata kuće, nalazio se njegov dom.

Kako navodi za Republiku, to mu nije ni izbliza teško palo, kao ovo što ga je sad zadesilo.

- Nešto se moglo i spasiti iz te silne vode. Uspeo sam to da povratim i oporavim se i onda se desilo ovo. Ne znam šta da kažem, osećam se očajno. U narednim godinama ću se truditi da svima koji nam budu pomogli ne ostanem dužan - govori Živanović za Republiku.

APEL SUGRAĐANA

Na društvenim mrežama već se masovno deli apel pomoći ovoj porodici sa Zabrežja u Obrenovcu. 

Neki poznanici su se već javili Živanoviću, a Kinološki savez Srbije u 5. novembra u Kragujevcu će prirediti humanitarnu izložbu, kako bi se prikupila sredstva za pomoć Tominoj porodici.

Novac se možete uplatiti na:

PAYPAL Tomislav_zivanovic@yahoo.com 

Na dinarski račun Tomine supruge Ivane Živanović br: 160-6000000981237-94

Na devizni račun Tomine majke Anđa Jerinić br: RS35160600000084657478

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading