PARTIZAN JE PONOS EVROLIGE! Paspalj ZADIVLJEN crno-belima: Obradović pokrenuo "Parni valjak", a tek će da MELJE!

Autor: N. K.

Sport

28.10.2022

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni as ređa pohvale na račun Partizana.

PARTIZAN JE PONOS EVROLIGE! Paspalj ZADIVLJEN crno-belima: Obradović pokrenuo "Parni valjak", a tek će da MELJE!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana vezali su dve evroligaške pobede, što je ulilo optimizam „Grobarima“ da crno-beli mogu stići do toliko željenog cilja – plasmana u Top 8 elitnog takmičenja. „Parni valjak“ je u četvrtak u grotlu „Štark arene“ nadigrao Žalgiris (87:76), a naš proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj ocenio je za portal Republika da stvari idu u „pravom smeru“.

Bivši reprezentativac Jugoslavije je istakao da mu se sviđa činjenica što je vidljiv napredak ekipe iz utakmice u utakmicu, pod dirigentskom palicom trenera Željka Obradovića.

- Mnogo mi se dopada što stvari idu u pozitivnom smeru, vidljiv je enorman napredak Partizana u odnosu na prošlu sezonu. Zabeležene su dve veoma važne pobede, nakon tri startna neuspeha u Evroligi, ali se i u porazima videlo da ide na bolje. Alba je praktično jedina uspela da nadigra crno-bele, a pkao još jednu pozitivnu stvar istakao bih atmosferu u areni – počeo je Paspalj, a potom je dodao:

- Prodati 12 hiljada sezonskih ulaznica i konstantno puniti našu najveću dvoranu je fenomenalno. Drago mi je što je to prepoznala i Evroliga, utakmice Partizana su izuzetak i „praznik košarke“ na „starom kontinentu“.

Još lakše bi bilo sa dva pojačanja, ali dolazak novih igrača diktira situacija na tržištu, poručio je nekadašnji as kluba iz Humske.

Paspalja smo upitali da li su Partizanu potrebna pojačanja, a on je odgovorio da se roster formira u skladu sa tržišnim uslovima.

- Sigurno je da bi nam lakše bilo sa još dva igrača u rotaciji. Međutim, želje su jedno, a mogućnosti drugo. Očekujem da će crno-beli reagovati ukoliko se „otvori“ neka mogućnost na tržištu koja će zadovoljiti relaciju cena/kvalitet, a čak i da se to ne dogodi ekipa je konkurentna za takmičenje na oba fronta.

Republika

Foto: Starsport

Matijas Lesor briljira u elitnom takmičenju

Pored svih pozitivnih stvari 56-godišnji Pljevljak izdvojio je i jedan problem, sa kojim ne „kuburi“ samo Partizan, već i cela regionalna košarka.

- Primetan je trend manjka domaćih, a naročito mladih igrača. Ovo je regionalna boljka, nije vezana samo za Partizan i Crvenu zvezdu. Jednostavno, košarka se u poslednjih 15-ak godina dosta promenila, a perspektivni košarkaši teško mogu da zadovolje kriterijume takmičenja na vrhunskom nivou. Retki su primeri poput Luke Dončića, kome je Real Madrid dao odrešene ruke i što je, uz kvalitetan ostatak ekipe, donelo uspeh u vidu osvajanja Evrolige. Bilo kako bilo, neophodno je pronaći prostor da bar najtalentovaniji momci dobiju šansu, od čega bi se i reprezentacija Srbije okoristila u budućnosti – zaključio je Žarko Paspalj.

Partizan sezonu nastavlja u nedelju, kada će u okviru ABA lige ugostiti Megu, dok je sledećeg četvrtka na programu sledeći evroligaški ispit, gostovanje Panatinaikosu u Atini.

Ukoliko već sada razmišljate o sastavljanju tiketa, AdmiralBet vam otkriva  svet najboljih kvota. Nova promocija AdmiralBet-a svim novim igračima obezbedila je sjajan bonus dobrodošlice u iznosu od 1000 dinara. Izbor je isključivo na vama - bez ikakvih uslova odigrajte tiket sa vašim omiljenim utakmicama i kombinacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading