ČOVIĆ OBRADOVAO PEŠIĆA: Fenomenalna vest za reprezentaciju Srbije stiže iz Crvene zvezde!

Autor:

Sport

28.10.2022

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kari može da odahne.

ČOVIĆ OBRADOVAO PEŠIĆA: Fenomenalna vest za reprezentaciju Srbije stiže iz Crvene zvezde!

Foto: Starsport

Nebojša Čović i Svetislav Pešić

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je danas u Jutarnjem programu televizije K1 da će selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić imati na raspolaganju sve igrače crveno-belih za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije će 11. novembra gostovati Velikoj Britaniji, a istog dana košarkaši Crvene zvezde gostovaće Fenerbahčeu u Istanbulu u meču Evrolige.

Srbija će tri dana kasnije, 14. novembra, dočekati Tursku.

- Pešiću smo na sto stavili svih 11 domaćih igrača i rekli ''izaberi odavde''. Rekli smo mu ''ako ti treba, vodi ih sve u reprezentaciju'' protiv Velike Britanije ili Turske. Od tih 11 igrača odabrao je Nedovića, Dobrića, Mitrovića i ima potencijal da uzme mladog Topića. I nije sporno, to će dobiti. Mogao je i svih 11 da uzme, iako mi igramo 11. novembra sa Fenerbahcveom u Istanbulu - rekao je Čović na televiziji K1.

Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana istakao je da je potez Zvezde u skladu sa nacionalnim interesom i da će od svih igrača na koje Pešić može da računa problematičan biti samo Nemanja Nedović koji izlazi iz povrede.
 

Republika

Foto: Tanjug

Čović vodi računa o interesu srpske košarke

- To nije dobio KSS, nije Pešić, nego je to nacionalni interes. Ne pravimo spinove od toga. Nismo dali nešto što je možda neupotrebljivo, pa da od dva-tri igrača igra jedan, tako da ne pravimo spinove. Problematičan je samo Nedović jer izlazi iz povrede. Trebalo bi večeras da se skine za Bajern, pa ćemo videti - istakao je Čović.


Igrače na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću u kvalifikacijama za SP stavio je i drugi predstavnik Srbije u Evroligi Partizan, koji će dan pred meč između Velike Britanije i Srbije, 10. novembra, gostovati Olimpijakosu u Pireju u Evroligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading