TEKTONSKE PROMENE: Više ništa neće biti isto - Adam Silver najavio radikalne rezove u NBA ligi!

Autor:

Sport

24.10.2022

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ćemo uskoro prisustvovati istorijkim promenama u najjačoj košarkoj ligi na svetu.

TEKTONSKE PROMENE: Više ništa neće biti isto - Adam Silver najavio radikalne rezove u NBA ligi!

Foto: Printscreen

NBA logo

Pre ravno 60 godina NBA ligu je činilo svega osam klubova. Narednih decenija trajala je konstantna ekspanzija broja timova koja je 2004. godine stigla do tačno 30 klubova koji čine najjaču košarkašku ligu na svetu. 

Čini se da navedeni broj klubova i jste odgovarajući za područje SAD-a i da će teško u dogledno vreme doći do njegove promene i poed činjenice da se sporadično javljaju pojedinci koji bi voleli da postanu deo takmičenja koje sa sobom nosi veliki profit.

Ovim povodom ne tako davno na jednom od sastanaka govorio je i komesar takmičenja Adam Silver. On je istakao da su u rukovodstvu najjače košarkeške lige razmatrali mogućnost da primene evropsko pravilo po kojem bi jedna, ili dve najslabije ekipe u sezoni ispadale na kraju takmičenja, ali ipak ideja nije prihvaćena:

Foto: Tanjug/AP

Adam Silver

 

- To bi tako poremetilo naš poslovni model. A čak i da uzmete dva tima iz "G lige", oni ne bi bili spremni da se takmiče u NBA - istakao je Adam Silver.

Međutim, čim su ovakve priče započele, ne bi bilo nikakvo čudo kada bi u godinama pred nama ipak NBA liga odlučila da promeni sistem takmičenja u kojem bi klubovi mogli da ispadnu usled slabih rezultata.

Da podsetimo, u svom premijrnom izdanju u sezoni 1946/47 NBA liga je imala 11 klubova učesnika. Već naredne sezone taj broj je pao na osam, a kao što je već rečeno od 1961. godine traje konstantna ekspanzija broja klubova koji već gotovo dve decenije iznosi 30.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading