ŠOKANTNA ODLUKA: Suspenzija za srpskog košarkaša - NBA liga nije imala milosti!

Autor:

Sport

24.10.2022

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije ni debitovao na parketima najjače košarkaške lige na svetu, a već je zaradio suspenziju.

ŠOKANTNA ODLUKA: Suspenzija za srpskog košarkaša - NBA liga nije imala milosti!

Foto: Tanjug/AP

Mladi srpski košarkaš Nikola Jović još uvek nije debitovao u dresu ekipe sa Floride, ali je već kažnjen od strane borda NBA lige.

Naime, tokom susreta između Majamija i Toronta koji je domaća ekipa rešila u svoju korist rezultatom 112:109 došlo je do sukoba u kojem su učestvovali Kaleb Martin košarkaš Majamija i Kamerunac u dresu Toronta Kritijan Kolok. Sukob je prerastao i u razmenu udaraca, a intervenisale su sudije i obe klupe čime je sprečena eskalacija sukoba.

Usled svega navedenog NBA liga je odlučila da kazni vinovnike incidenta, a na listi kažnjenih našao se i mladi srpski košarkaš. 

Kako su naveli u obrazloženju kazne, Nikola Jović je zaradio jedan meč suspenzije usled "neadekvatnog ponašanja", tj. zbog činjenice da je po izbijanju incidenta napustio prostor predviđen za košarkaše.

Kako se navodi, Nikola Jović neće moći da nastupi za svoju ekipu u duelu istih rivala koji će se odigrati u Torontu.

Treba napomenuti da je mladi Srbin prethodnog leta postao član ekipe Majamija. Tokom predsezonskih mečeva pokazao je da ekipa sa Floride u perspektivi može ozbiljno računati na njega, ali od starta takmičarske sezone još uvek nije dobio priliku da zaigra na parketima najjače košarkaške lige na svetu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading