JOKIĆ NASTAVLJA POTERU: Čembrlenovo ostvarenje je dostignuto - neka se pripremi Lebron Džejms!

Autor:

Sport

23.10.2022

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski košarkaš nastavlja da ispisuje nove stranice istorije najjače košarkaške lige na svetu.

JOKIĆ NASTAVLJA POTERU: Čembrlenovo ostvarenje je dostignuto - neka se pripremi Lebron Džejms!

Foto: Tanjug/AP

Centar Denvera Nikola Jokić

U trećem susretu ovosezonske NBA lige, košarkaši Denvera ostvarili su drugu pobedu. Prethodne noći, ekipa Nikole Jokića savladala je Oklahomu rezultatom 122:117, a srpski košarkaš je ostvario još jedan tripl-dabl učinak.

Sa ostvarenjem od 19 poena, 16 skokova i 13 asistencija Jokić je stigao do svog 78. tripl-dabla u dosadašnjoj karijeri na parketima najjče košarkaške lige na svetu čime je izjdnačio rekord legendarnog Vilta Čembrlena na listi centara sa najvećim brojem tripl-dabla u karijeri.

Potpuno je jasno da će u danima pred nama Nikola Jokić postati suvereni vladar kada je ova kategorija u pitanju, ali postavlja se pitanje može li Nikola Jokić da ugrozi i lidersku poziciju kada su u pitanju svi košarkaši koji su ikada nastupali na NBA parketima.

Nikola Jokić i Vilt Čembrlen trenutno dele šestu poziciju na listi košarkaša sa najviše ostvarenih tripl-dabl učinaka. Navedeni dvojac je to učinio 78 puta, ali da bi srpski internacionalac dalje napredovao na ovoj listi, moraće dobro da se pomuči.

 

 

Trenutno, petu poziciju zauzima Lebron Džejms sa 105 tripl-dabla, a zatim slede Džejson Kid sa 107, Medžik Džonson sa 138, a suvereno dve vodeće pozicije drže Oskar Robertson (181) i Rasel Vestbrok (194).

Da podsetimo, Nikola Jokić je u redove Denvera stigao pred sezonu 2015/16 iz beogradske Mege. Svoj prvi tripl-dabl ostvario je 3. februara 2017. godine u meču protiv Milvokija (121:117) zabeleživši 20 poena, 13 skokova i 11 asistencija i ostaje da se vidi koliko vremena će mu trebati da ugrozi petoricu nedodirljivih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading