JOKIĆ KORAČA UTABANIM STAZAMA: Potera za Raselom, Čembrlenom i Birdom već je počela!

Autor:

Sport

22.10.2022

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski košarkaš nastavlja tamo gde je stao prethodne sezone.

JOKIĆ KORAČA UTABANIM STAZAMA: Potera za Raselom, Čembrlenom i Birdom već je počela!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić tokom prethodne dve sezone izabran je za najkorisnijeg igrača najjače košarkaške lige na svetu.

Već na početku nove sezone Jokić je nastavio utabanim stazama, a sav svoj kvalitet potvrdio je i tokom duela sa zvaničnim šampionom ekipom Golden Stejta kojem je tokom prethodne noći za 34 minuta ubacio 26 poena i ostvarivši učinak od 12 skokova i deset asistencija.

Time je najbolji srpski košarkaš stigao do svog 77. tripl-dabl učinka u NBA karijeri čime se uvrstio na listu besmrtnih.

Pored navedenog, Nikola Jokić ima priliku da u aktuelnoj sezoni izjednači još jedan rekord koji su do sada u istoriji NBA lige ostvarila samo trojica košarkaša. Naime, u periodu od 1961. do 1963. godine Bil Rasel je tri puta uzastopno proglašavan najkorisnijim košarkašem takmičenja. Isti učinak ostvarili su Vilt Čembrlen (1966.-1968.), kao i Leri Bird (1984.-1986.).

 

 

Nikola Jokić je u sezonama 2020/21 i 2021/22 stigao do prestižne titule i imaće priliku da nakon takmičenja koje je tek započelo izjednači ostvarenje navedenih legendi NBA.

Da je najbolji srpski košarkaš ozbiljno shvatio i ovu sezonu, govori podatak da se nakon svega dva meča već nalazi u krugu najboljih igrača najjače košarkaške lige.

 

 

On, po osnovu statističkih podataka, trenutno zauzima desetu poziciju, a prošlosezonski najveći konkurent Janis Adetokumbo plasiran je stepenicu više, pa ne bi čudilo da upravo njih dvojica i u aktuelnoj sezoni vode glavnu reč u trci za MVP trofej.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading