PAZI, NIKOLA GAZI: Novim tripl-dablom Jokić demolirao Oklahomu i ispisao nove stranice istorije NBA lige!

Autor:

Sport

23.10.2022

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš pokorio Oklahomu i izjednačio decenijski rekord.

PAZI, NIKOLA GAZI: Novim tripl-dablom Jokić demolirao Oklahomu i ispisao nove stranice istorije NBA lige!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Nakon poraza na startu nove sezone od ekipe Jute i trijumfom prethodne noći nad šampionom najjače košarkaške lige na svetu Golden Stejtom, ekipa Denvera ostvarila je u svojoj "Bol Areni" pobedu nad ekipom Oklahome rezultatom 122:117 (28:29, 27:26. 33:30, 34:32).

Tokom svih 48 minuta igre viđena je zanimljiva košarkaška predstava i rezultatska klackalica u kojoj ekipe nisu uspevale da ostvare zapaženiji suficit.

Imala je domaća ekipa u prvom periodu igre i devet poena prednosti, odgovorili su gosti u drugoj četvrtini prednošću od osam poena razlike, ali se na "veliki odmor" ipak otišlo sa rezultatskim egalom - 55:55.

U trećem periodu igre domaćin ponovo uspeva da stigne do osetnije prednosti, ali se košarkaši Oklahome nisu predavali. Uspeli su gosti početkom poslednjg perioda susreta čak da stignu do minimalne prednosti, ali Denver vraća prednost na svoju stranu i uspeva da minimalnu predsost sačuva do kraja susreta.

Prema očekivanju Nikola Jokić je još jednom stigao do tripl-dabl učinka. Sa 19 poena, 16 skokova i 13 asistencija izjednačio se na listi centara sa najvećim brojem tripl-dabla sa legendarnim Viltom Čembrlenom.

Pored Jokića, Majkl Porter Džunior je pokazao da se nalazi u zavidnoj formi postigavši 22 poena, dok je ovogodišnje pojačanje Kantejvijus Koldvel Poup meč okončao sa 21 poenom.

U gostujućoj ekipi, Aleksej Pokuševski je na parketu je proveo 12 minuta, uz skroman učinak. Ostvario je jedan skok, dve ukradene lopte i jednu blokadu. Šej Gildžes Alegzander je imao  28 poena, Džoš Gidi 19 poena, uz 12 skokova.

Ekipa Denvera naredni meč igra u utorak 25. oktobra kada će gostovati Portlandu, dok sa druge strane tim Alekseja Pokuševskog već naredne noći pokušaće da ostvari debitantski trijumf u novoj sezoni u susretu protiv Minesote.

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading