Koga se to Željko Obradović PLAŠI?

Autor: Žarko Sokić

Sport

21.10.2022

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strah ili oprez, jedno je sigurno - razloga za posebnu pripremu ima.

Koga se to Željko Obradović PLAŠI?

Foto: Starsport

Željko Obradović

Košarkaši Partizana konačno su upisali pobedu u Evroligi.

Blistavo veče crno-belih u beogradskoj "Areni" razgalilo je sve "Grobare" i vratilo ih u neke lepe dane kada je Partizan dominirao Starim kontinentom. Moć čete Željka Obradovića osetio je Virtus koji je u Bolonju ispraćen katastrofalnim porazom rezultatom 90:62 (više o meču pročitajte OVDE).

Na konferenciji za medije po završetku meča (kompletnu možete pronaći OVDE) Željko Obradović je zagrmeo i pozvao na oprez pred naredni izazov Partizana u AdmiralBet ABA ligi:

Čestitam mojim igračima na pobedi, jer su srušili velikog protivnika. Ispravili smo naše greške od utorka, to sam i govorio igračima. Prvo nas čeka Mornar i momak koji ubacuje po 40 poena, a onda ide Žalgiris. Koncentracija ide prvo na Bar - istakao je Obradović.

Dakle, legendarni stručnjak poseban fokus stavio je na Derona Rasela, otkrovenje regionalne lige, koji dominira od starta sezone. Ko je momak kog se Željko Obradović plaši?

Rasel je rođen šestog maja 1998. godine i Mornar mu je prvi evropski klub. Visok je tek 180 centimetara, a u ranom detinjstvu od majke je dobio nadimak "Fatts", što u bukvalnom prevodu znači "Masni" ili "Debeli", sve zbog kilaže koju je imao kao dete.

Išao je u Imotep Čarter školu u Filadelfiji gde je pokazao raskošan talenat, te je osvojio 4A šampionat uz brutalnu partiju u finalnom meču kada je postigao 25 poena. Bio je MVP, pa je prešao na koledž Roud Ajlend na kom se zadržao četiri godine. 

Bio je u prvom timu Ol-Atlantik divizije 2020. godine, a iste sezone izabran je i u najbolji defanzivni sastav te je dokazao da ne igra samo u jednom pravcu. Prešao je na Merilend gde se zadržao godinu dana, a izašao je i na draft ove godine, ali nije izabran.

Tokom koledž karijere postigao je preko 2.000 poena, a pošto nije draftovan rešio je da sreću potraži u Evropi i to Mornaru iz Bara za koji je na prva tri meča postizao prosečno beležio 41 poen (41 protiv Igokee, 47 protiv Zadra i 35 protiv Cibone).

Dobio je dosta prostora u igri, uzima ogroman broj šuteva (na tri meča čak 37 puta je šutirao za dva, 49 puta za tri, a imao je i 28 slobodnih bacanja). Procenti su mu takođe odlični, pa za dva šutira 51,4%, za tri 40,8%, a bacanja 89,3%.

Idol mu je bio Kobe Brajant i teško je podneo tragediju koja je zadesila legendarnog košarkaša. Ipak, Brajant mu je, osim što mu je bio idol, bio i inspiracija, pa ne čudi što sada igra fenomenalno.

Da li se Željko Obradović plaši Derona Rasela sa razlogom ili ne videćemo već u ponedeljak od 21 čas kada crno-beli gostuju Mornaru u Baru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading