VEČITI RIVALI U EVROLIGI: Dva koncepta, a niti jedan ne daje rezultate!

Autor:

Sport

20.10.2022

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri kola ovosezonskog evroligaškog karavana su za nama.

VEČITI RIVALI U EVROLIGI: Dva koncepta, a niti jedan ne daje rezultate!

Foto: Starsport

Evroliga

Srpska košarkaška javnost svakako ne može biti zadovoljna onim što su beogradski Večiti rivali do sada pružili u elitnom takmičenju, s obzirom da nakon ukupno šest odigranih mečeva crveno i crno-beli nisu osetili slast trijumfa i zajedno sa minhenskim Bajernom "čvrsto drže" začelje tabele.

Ono što su prethodni mečevi pokazali jeste činjenica da su se rukovodstva dva kluba u potpunosti odlučila na različite koncepte koji na žalost do sada nisu dali rezultate.

Već smo analizirali duel koji su crno-beli odigrali u Vitoriji tokom kojeg su od ukupno 96 postignutih poena, samo tri bila delo košarkaša sa srpskim pasošem. Nešto bolja situacija viđena je tokom susreta u beogradskoj "Štark Areni" protiv milanske Olimpije, ali je odnos ponovo bio poražavajući. Čak 66 od ukupno 75 poena postigli su internacionalci u ekipi Željka Obradovića.

Foto: Euroleaguebasketball.net/printscreen

KK Partizan

 

Sa druge strane, ekipa Crvene zvezde i pored činjenice da u svom rosteru, kao i Večiti rival, ima priličan broj stranih košarkaša, protiv istog rivala Baskonije, imala je učinak od svega 16 poena koji su zabeležili internacionalci. Jasno je da u ovom momentu ključnu ulogu u ekipi Vladimira Jovanovića imaju domaći košarkaši, mada njihove zapaženije role nisu dovoljne kako bi se ostvario željeni rezultat.

Foto: Euroleaguebasketball.net/printscreen

KK Crvena zvezda

 

Postavlja se pitanje gde i jedni i drugi greše.

Neretko naša košarkaška javnost "zahteva" što veći broj domaćih igrača u svojim sastavima, jer samo oni mogu da "razumeju" klub u kojem nastupaju. Sa druge strane ističe se da samo iskusni strani košarkaši mogu doneti prevagu u duelima sa evroligaškim konkurentima, tako da se ulazi u potpuni sukob mišljenja.

Da li rešenje, kao i uvek leži negde na sredini, teško je u ovom momentu reći. Jasno je jedino da obe ekipe imaju veliki problem sa trenutnom uigranošću sastava. Oba trenera su tokom leta formirali gotovo potpuno nove rostere i samim tim uloge u ekipama i dalje nisu u potpunosti podeljene, a povrede su dodatni faktor koji znatno otežava ostvarenje ciljeva.

Jasno je da će daljim radom i pobede u daljem toku takmičenja doći. Javnost mora biti strpljiva, ali je veliko pitanje da li aktuelni sastavi oba Večita rivala mogu ostvariti želje koje su tokom leta uglavnom njihovi navijači proklamovali.

Za sada je samo jedna činjenica u potpunosti jasna. Srpska košarka u prethodnom periodu nije iskoristila privilegiju učešća dve ekipe u evropskoj košarkaškoj eliti.

U 4. kolu Evrolige košarkaši Partizana dočekuju italijanski Virtus iz Bolonje, dok Crvena zvezda gostuje u španskoj prestonici ekipi madridskog Reala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading