PEŠIĆ O "SLUČAJU TEODOSIĆ": To mu niko ne može oduzeti! Kakav bi bio život bez dušmana?

Autor:

Sport

18.10.2022

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije dotakao se teme koja je "zapalila" javnost.

PEŠIĆ O "SLUČAJU TEODOSIĆ": To mu niko ne može oduzeti! Kakav bi bio život bez dušmana?

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Miloš Teodosić

Košarkaška reprezentacija Srbije nije se proslavila na nedavno završenom Evrobasketu.

Svetislav Pešić i njegova četa poraženi su od Italije već na startu eliminacione faze, te su kući otišli pre vremena, i pored toga što su očekivanja bila ogromna.

Pre odlaska na Evropsko prvenstvo puno polemika izazvala je odluka da Pešić sa spiska odstrani Miloša Teodosića. Javnost je bila u čudu, rekacije su bile različite, a sada je selektor "Orlova" u u emisiji "Top gol by Baho" autora Sabahudina Topalbećirevića, govorio o ovoj temi:

Da vam kažem ja znam odakle to dolaze i zbog toga me to previše ne dodiruje, ja sam kao i svi drugi. Svi smo mi isti i pomalo različiti. Posao trenera je da donosi odluke. Njega je neko pozvao, postavio ga, taj trener je to prihvatio i samim tim što je to na obostrani dogovor napravljeno, podrazumeva se da taj trener preuzima odgovornost - počeo je Pešić, a onda nastavio:

- Pogrešno je apsolutno i namerno, ali to je medijima zanimljivo... Teodosić nije odstranjen niti zbog discipline niti zbog nediscipline, ja sam to na precizan način objasnio i Milošu i javnosti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Svetislav Pešić

 

Istakao je Pešić i da zasluge Teodosiću za sve što je do sada uradio za reprezentaciju niko ne može oduzeti:

Drugo on je vi kažete bio zaslužan, ne! On je i dalje zaslužan kao što su i svi ostali zaslužni i pre njega. To ti niko ne može uzeti - rekao je selektor Srbije.

I dalje smatra iskusni stručnjak da je doneo pravu odluku:

- Dođe trener i shvati da ekipa treba da ide u ovom pravcu, a za to su potrebni ti detalji na velikoj slici. To što sam ja vređan, omalovažavan, od određenih mojih kolega ne dodiruje me. Jer kakav bi bio život bez dušmana? Prema tome bez dušmana nije moguće! On može i da se okrene kao pokretačka motiaciona snaga za ono što dolazi. Međutim pošto me dušmani ne dodiruju ja se ne bavim njima - stavio je tačku na ovu priču Pešić.

Svetislav Pešić govorio je i o mnogim drugim temama, a oštro je kritikovao i Vladu Đurovića, a više o tome čitajte OVDE.

Da li vi smatrate da bi Miloš Teodosić pomogao Srbiji na Evrobasketu?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading