PEŠIĆ JE MATOR, KAKAV JE TO SMISAO ZA HUMOR? Srpski stručnjak OSUO PALJBU po Kariju posle DEBAKLA na Eurobasketu!

Autor:

Sport

19.09.2022

05:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne smiruju se strasti nakon rane eliminacije "Orlova" sa Evropskog prvenstva.

PEŠIĆ JE MATOR, KAKAV JE TO SMISAO ZA HUMOR? Srpski stručnjak OSUO PALJBU po Kariju posle DEBAKLA na Eurobasketu!

Foto: Starsport

Selektor Srbije Svetislav Pešić

Srpski stručnjak Vlade Đurović oštro je kritikovao pristup selektora "Orlova" Svetislava Pešića tokom Eurobasketa.

Đurović je, u razgovoru za hrvatski "Index", izjavio da Karija ne treba napadati zbog odluke da "precrta" plejmejkera Miloša Teodosića, već zbog "starosti" i "humora" koji "ne prolazi" kod ove generacije srpskih košarkaša.

Po pitanju Teodosića, napravio bih isto što i Pešić. Miloša ili zoveš ili ga ne zoveš. Ako ga zoveš, mora da igra jer je majstor. Objektivno, Teodosić ne pripada klasi Zorana Slavnića i Saše Đorđevića, blizu je, ali ipak nije tolika klasa. Međutim, u njegovom primeru, nije bilo jačeg igrača. Sve medalje koje je Srbija osvojila, uzela ih je na njegov pogon. Stalno se odazivao i bio je pravi majstor, kreacijom, ali i realizacijom. Problem s Milošem nije bio da ne igra odbranu i da se koncepcijski ne uklapa u reprezentaciju. Ne, Teodosić je napravio neke disciplinske prekršaje i to više puta. Kao kapiten to nije smeo da radi i ja bih ga na isti način udaljio kao što je to ućinio Pešić - počeo je Đurović, koji je potom dodao:

Republika

Foto: Starsport

Teo nije Moka ili Sale - Vlade Đurović

Tu Pešića ne treba kritikovati, ali previše se oslonio na neke igrače koji objektivno nisu mogli da daju ono što je on od njih zahtevao. Mnogi će reći da je Srbija imala samo jedan loš dan, onaj protiv Italije. To nije tačno jer su svi rivali u našoj grupi bili nedorasli.

Što se tiče Pešića, harizmatični strateg je izneo jasan stav.

Svaka čast na taktici, ali u svakoj pravoj ekipi mora da postoji pravi odnos između igrača i trenera. Svaki veliki igrač će u najvažnijim trenucima utakmice uvek pogledati prema treneru. Dončić svog trenera nije gledao jer je Sekulić relativno nepoznat trener, a Luka je jedan od najboljih na svetu. Ali, Galis, Dražen, Kićanović, sve legende bi uvek kad je gusto okom tražile trenera. Drugi problem s Pešićem je njegova starost. Razlika između njega i igrača je pedeset godina. Njegov humor u ovoj generaciji ne prolazi kao što je prolazio nekad. Ova ekipa je drugačija, ovi momci su drugačiji. Pešić više nema Gurovića, Bodirogu ili Divca, ovo je potpuno nova generacija i vrlo je teško biti selektor u tako poznim godinama – zaključio je Vlade Đurović.

Republika

Foto: Starsport

Đurović "otvorio karte" o debaklu Srbije na Eurobasketu

Podsetimo da je Srbija u Berlinu zabeležila najlošiji plasman na šampionatima Evrope još od 2007. godine, kada je pod dirigentskom palicom Moke Slavnića eliminisana već u grupnoj fazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading