Posle pobede nad Češkom: Pešić saopštio SJAJNU VEST koju je Srbija sa nestrpljenjem čekala!

Autor:

Sport

03.09.2022

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" u nedelju dobijaju pojačanje u reketu.

Posle pobede nad Češkom: Pešić saopštio SJAJNU VEST koju je Srbija sa nestrpljenjem čekala!

Foto: Starsport

Selektor Srbije Svetislav Pešić

Selektor Srbije Svetislav Pešić izrazio je zadovoljstvo novim trijumfom "Orlova" na Eurobasketu, a najavio je da centar Nikola Milutinov u nedelju stiže u Prag.

Srbija je nadigrala domaćina Češku sa 81:68 u "O2" areni.

Ovo je bila jedna atmosfera, kako da kažem, izvanredna, pravi spektakl u kojem su učestvovali i naši navijači. Mi smo malo podigli Čehe u zadnjoj četvrtini, ali kao što sam rekao i na zvaničnoj konferenciji, možda nam je baš bila potrebna ovakva utakmica za ono što nas očekuje. Mi smo u drugoj četvrtini demonstrirali odbranu koju želimo, otišli smo na 17:2, pogotovo zbog tih rotacija sa kojima smo radili. Malo smo se opustili u trećoj četvrtini, što nije dobro na ovakvom turniru, ali je bitno da budemo svesni da se to ne sme dešavati na utakmicama gde smo favoriti - rekao je Kari, a potom je pohvalio rivala.

- Oni su pokazali šta bi uradili, pokazali su ponos i to su uradili na dobrom nivou, mi smo, interesantno je, napravili samo sedam izgubljenih lopti. To je fantastično, sve ispod deset izgubljenih lopti je razumljivo. Radimo na tome da što manje gubimo lopte. Malo su nas pritisli preko čitavog terena, uzimali smo isliovane šuteve, sa razlogom, jer su odradili dosta dobru odbranu. Od toga nam je bitno da profitiramo, da znamo šta nas očekuje u tim utakmicama. Igra se skoro svaki dan, teško je zadržati taj kontinuitet na kojem radimo.

Sutra je za Srbiju dan za odmor, što će naši momci iskoristiti da napune baterije pre večernjeg treninga.

- Sutra imamo priliku da odspavamo, ako mislite da je ova utakmica bila levom rukom, ako nije na nivou naše ekipe, a odigra utakmicu sezone protiv nas, mnogo je teško za nas i morate da razumete da je odnos prema igri i sinoć bio na dosta dobrom nivou. Na drugoj strani je isto bila ekipa sa ponosom, da se pokaže protiv favorita za kojeg smo mi ovde proglašeni.

Za kraj, Pešić se osvrnuo na činjenicu da Milutiinov u nedelju dolazi u prestonicu Češke.

- Trebalo bi, on je super, već je dobro - zaključio je srpski selektor.

Republika

Foto: Starsport

Milutinov "pojačava" Srbiju

Podsetimo da će naša selekcija treći mečč grupe D odigrati u ponedeljak, a protivnik će biti reprezentacija Finske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading