GDE SU, ŠTA RADE? Oni su igrali za Partizan u Evroligi pre osam godina - pojedinih košarkaša sigurno se nećete setiti!

Autor: Žarko Sokić

Sport

07.10.2022

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kvalitetan sastav imali su crno-beli.

GDE SU, ŠTA RADE? Oni su igrali za Partizan u Evroligi pre osam godina - pojedinih košarkaša sigurno se nećete setiti!

Foto: Starsport

Partizan se vratio u Evroligu posle osam godina!

Crno-beli večeras gostuju Albi i u Berlinu će odigrati prvi meč u elitnom takmičenju još od sezone 2013/14. U međuvremenu se puno toga promenilo, od formata Evrolige do broja timova.

Za proteklih osam godina su karijere i životni putevi aktera te poslednje Partizanove odiseje imali raznorazne sudbine, a portal Republika podseća gde su i šta rade članovi te te generacije, koju je sa klupe predvodio Duško Vujošević.

Evo gde se oni nalaze:

* Milenko Tepić (u penziji) - Partizan je bez Evrolige, odnosno titule na Jadranu koja je garantovala elitu, ostao porazom od Cedevite u polufinalu AdmiralBet ABA lige, a tragičar je bio upravo Tepić. On je promašio trojku za nedostižnih plus četiri a onda je usledila trojka Nolana Smita kojom su započele godine patnji crno-belih. Tepić je u međuvremenu okačio patike o klin i uživa van parketa, a za naš portal izneo je očekivanja pred start evroligaške sezone - više detalja pročitajte OVDE.

Republika

Foto: Starsport

Milenko Tepić

 

* Petar Aranitović (nema klub) - Priključen je iz juniorskog pogona, predviđana mu je dobra karijera, ali nije se proslavio. Prošle sezone nastupao je u Nemačkoj za ekipu Iceho Iglsa.

* Žofri Lovernj (igra za Asvel) - Legendarni Francuz i prvi stranac kapiten crno-belih, koji je na ruci istetovirao grb Partizana napravio je odličnu karijeru. Stigao je i do NBA lige, a sada se vratio u domovinu u tim Asvela i staće na crtu crno-belima u Evroligi.

* Aleksandar Pavlović (u penziji) - Došao je u Partizan da pomogne, navijači su ga obožavali, a i on sam ostavljao je srce na terenu. Sada je u penziji, verujemo da uživa u pecanju.

* Leo Vesterman (igra za Obradoiro) - Partizan se vratio u Evroligu, a Vesterman je otišao iz nje i to u španski tim Obradoira. Francuz je posle crno-belih uglavnom sve vreme igrao Evroligu, sarađivao je sa Željkom Obradovićem u Fenerbahčeu, ali nije dočekao da se Žoc sa Partizanom vrati u elitu i da odmere snage.

* Vanja Marinković (igra za Baskoniju) - U pomenutoj sezoni igrao je samo Superligu. Sada je jedan od najvažnijih šrafova u timu Baskonije, pa ćemo ga videti na crti Partizanu.

* Boris Dalo (igra za Šole) - Ima li neko da nije voleo ovog čoveka? Simpatičnom Francuzu je Partizan bio kruna karijere, a sada je u Šoleu.

Republika

Foto: Starsport

KK Partizan

 

* Nikola Milutinov (igra za CSKA) - Izrastao je u jednog od najboljih centara Evrope, trenutno nastupa za CSKA. Da nije bilo sankcija prema Rusiji i izbacivanja njenih timova iz Evrolige Partizan izgledno ne bi dobio specijalnu pozivnicu, pa centar reprezentacije Srbije svakako ne bi igrao protiv svog Partizana.

* Dragan Milosavljević (bez kluba) - Bio je kapiten u poslednjoj sezoni Partizana u Evroligi koju će pamtiti po povredi. Prošle sezone bio je u Fuenlabradi.

* Bogdan Bogdanović (igra za Atlantu) - Treba li trošiti reči na Bogdana? Kod Duleta Vujoševića je bio klinac, onda je stasao u Evropi, a sada je uzdanica Atlante u NBA ligi.

Republika

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović

 

* Đorđe Gagić (igra za ADA Bloa Basket 41) - Stameni centar možda nije napravio zvučnu karijeru, ali i te kako ostavlja dubok trag u evropskoj košarci. Trenutno se nalazi u Francuskoj, gde nastupa za ADA Bloa Basket 41.

* Dejan Musli (u penziji) - Sećamo ga se po čudnom izbačaju lopte prilikom izvođenja slobodnih bacanja. Poslednji klub bila mu je Andora pre dve sezone, pa se može reći da je završio karijeru.

* Đoko Šalić (Prienai) - Prošle sezone bio je u Slobodi iz Tuzle. U međuvremenu se razišao sa ekipom iz Bosne i Hercegovine, a u novu sezonu ulazi kao košarkaš litvanskog Prienaija.

* Mihajlo Andrić (igra za Andoru) - Trenutno je u Andori. Kada je Partizan poslednji put igrao Evroligu on je bio tek na početku, predviđali su mu, bogate karijere. Međutim, nije uspeo da dođe do nekog značajnijeg angažmana.

* Terens Kinsi (u penziji) - “Grobari” su ga obožavali sve dok ih nije izdao i otišao u Zvezdu. Sada je u penziji.

Republika

Foto: Starsport/Ilustracija

Kinsi u dresu Partizana

 

* Nemanja Bezbradica ( igra za Šijaulai) - Nastupa za litvanski Šijaulai. Bezbradica nije ostavio bubok trag u Partizanu, lutao je po BiH, Letoniji, Češkoj, vraćao se u Srbiju, a sada je u Litvaniji.

* Davis Bertans (igra za Dalas) - Zbog povrede je u poslednjoj evroligaškoj sezoni Partizana na terenu je bio tek od marta 2014. godine. Sada je u Dalasu i uspešno igra NBA ligu.

* Duško Vujošević (konsultant u Studentskom centru) - Trener koji je ostavio neizbrisiv trag u Partizanu vratio se u ABA ligu i radi kao stručni konsultant u Studentskom centru, pa nema sumnje da će susreti protiv crno-belih biti veoma emotivni.

Koliko Partizan može u Evroligi ove sezone?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading