SEZONA OGROMNIH AMBICIJA: Strašna pojačanja, euforija među "Grobarima", Evroliga... Koliko može Žocov Partizan?

Autor: Žarko Sokić

Sport

29.09.2022

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli žele povratak u vrh, kako na domaćoj, tako i na evropskoj sceni.

SEZONA OGROMNIH AMBICIJA: Strašna pojačanja, euforija među "Grobarima", Evroliga... Koliko može Žocov Partizan?

Foto: Starsport

KK Partizan

Odbrojavanje je skoro pa završeno - nova košarkaška sezona je ispred nas. I nema sumnje, biće veoma uzbudljiva!

Crvena zvezda godinama unazad suvereno vlada domaćom scenom, ali je tim sa Malog Kalemegdana doživeo brojne promene i nije blistao na pripremama o kojima smo pisali OVDE.

POVRATAK U EVROLIGU

Dosta promena doživeo je i Partizan, a ona najveća odnosi se na evropsko takmičenje u kom će crno-beli igrati naredne sezone. Vratili su se crno-beli u Evroligu, a to je rezultovalo ogromnim interesovanjem euforičnih "Grobara" koji su oborili rekord Makabija po broju prodatih sezonskih ulaznica i nema sumnje da nas očekuje spektakl na svakom domaćem meču Partizana.

ZVUČNA IMENA STIGLA U PARTIZAN

Druga velika promena je sastav Partizana. Stigao je veliki broj pojačanja i to - vrhunskih! U klub su stigli Danilo Anđušić, Džejms Naneli, Dante Egzum i Joanis Papapetru, dok su iz Partizana otišli Rade Zagorac, Nemanja Dangubić, Dalas Mur, Dušan Miletić i Rodions Kuruc. 

Nosioci igre iz prošle sezone poput Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Alekse Avramovića, Jama Madara, Matijasa Lesora, ali i Alena Smailagića i Gregora Glasa, te mladih Tristana Vukčevića, Uroša Trifunovića i Alena Smailagića su ostali u klubu i svi zajedno čine zaista paklen tim.

Republika

Foto: Starsport

Smailagić, Panter i Ledej ostali su u Partizanu

 

Željko Obradović bi trebao da ima sledeći roster na raspolaganju u predstojećoj sezoni:

Plejmejkeri: Dante Egzum, Jam Madar, Aleksa Avramović

Bekovi: Kevin Panter, Danilo Anđušić, Gregor Glas

Krila: Džejms Naneli, Joanis Papapetru, Uroš Trifunović

Krilni centri: Zek Ledej, Tristan Vukčević, Alen Smailagić

Centri: Matijas Lesor, Balša Koprivica

Tim koji predvođen Željkom Obradovićem može da napadne sve trofeje.

PRIPREME OD SJAJA DO OČAJA

Što se tiče pripremnog perioda, Partizan je odigrao devet utakmica u kojima je često išao od sjaja do očaja. Sve je počelo turnirom u Čačku gde su crno-beli savladali Slogu iz Kraljeva (108:83), a zatim poraženi od Borca (84:94). 

Usledila je španska turneja i dva poraza od Fuenlabrade (84:98) i Huventuda (62:92) i dve pobede protiv Barselone (81:75) i Manrese (98:96).

Poslednja pripremna iskušenja Željko Obradović i njegovi izabranici imali su na VTB Superkupu gde su savladali Lokomotivu (92:70), a poraženi su od Zenita (65:81) i Uniks-a (77:83).

KOJE SU GRANICE CRNO-BELIH?

Kada se sve sabere i oduzme, Partizan je pokazao da je jak, ali isto tako i da je veoma ranjiv. Najveći problem crno-beli imali su na poziciji plejmejkera jer je Aleksa Avramović povređen, a Dante Egzum nije mogao da pomogne Jamu Madaru. Čak je i Madar veći deo priprema propustio zbog Evrobasketa, te je evidentno da bi, bar dok se Avramović ne oporavi u potpunosti, Partizan baš na poziciji jedan mogao da bude najranjiviji.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović i Aleksa Avramović

 

Ipak, košarkaši poput Pantera, Nanelija, Papapetrua, Ledeja, Anđušića i Egzuma daju ogromnu širinu, a crno-beli su jaki i pod košem, tako da će biti zanimljivo videti kako će početi sezonu.

Kladionice su rekle svoje - Partizan je prvi favorit Admiralbet ABA lige i više o tome pročitajte OVDE.

Prvi meč u sezoni četa Željka Obradovića odigraće protiv Cibone u Zagrebu u nedelju od 17 časova. Već pet dana kasnije kreće se i u Evroligi i to gostovanjem Albi, a zatim slede mečevi protiv MZT-a u Skoplju (10. oktobar, 21.00) i Baskonije u Španiji (14. oktobar, 20.30).

Premijeru pred domaćim navijačima Partizan će imati protiv Studentskog centra (16. oktobar, 21.00), a zatim slede i dva evroligaška domaćinstva - Milano (18. oktobar, 20.45) i Virtus (20. oktobar, 20.30).

Prvi večiti derbi odigraće se u okviru Admiralbet ABA lige 25. novembra, a domaćin će biti Crvena zvezda.

Koje je vaše mišljenje, koliko može Partizan ove sezone?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
FILIPOVICA

29.09.2022 16:46

AKO NEMA PRAVI CENTAR I PLEJ NISTA !

Valjak

29.09.2022 22:29

Pod HITNO PLEJ I to dobar ! Moze I centar