Teo predvodi plejadu poznatih imena koja neće igrati na Evrobasketu - Od Bogdanovića, preko Vučevića do NBA zvezda Španije i Francuske! (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

09.08.2022

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić odrekao se usluga kapitena Miloša Teodosića pred kontinentalni turnir, ali i komšijske zemlje, kao i velike nacije ostali su bez jednih od najboljih igrača iz različitih razloga.

Teo predvodi plejadu poznatih imena koja neće igrati na Evrobasketu - Od Bogdanovića, preko Vučevića do NBA zvezda Španije i Francuske! (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić odstanio je Miloša Teodosića (35), legendarnog kapitena nacionalnog tima sa spiska igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo (1. - 18. septembar).

Ovakva odluka iskusnog stručnjaka navela nas je da istražimo koja poznata imena neće igrati na Evrobasket iz različitih razloga, a prvi među njima je naravno popularni Teo.

Republika

Foto: Starsport

Miloš Teodosić

Krećemo ponovo od našeg nacionalnog tima, jer su "orlovi" odavno znali da će morati u pohod na kontinentalnu krunu bez povređenog Bogdana Bogdanovića.

Bek-šuter Atlante nedavno je operisao koleno i polako krenuo sa invidualnim treninzima u Americi kako bi dočekao početak nove sezone NBA lige spreman.

Ni naše prve komšije ne mogu da računaju na najbolje igrače, pošto je krilni centar Čikago Bulsa Nikola Vučević odlučio da odbije poziv da brani boje Crne Gore.

Kao razlog naveo je da želi da odmori ovog leta, polako ga stižu i godine (31) i nije bio na udaru javnosti.

Republika

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Nikola Vučević

I Hrvati ostaju bez zvezda, ali iz dva razloga, jedan je odluka selektora kao kod nas, a drugi povrede. 

Damir Mulaomerović dao je prednost Ivici Zubcu, centru Los Anđeles Klipersa, a odrekao se usluga Ante Žižića, asa Makabija iz Tel Aviva, iako su mnogi očekivali da povede oba igrača na istoj poziciji.

Sa druge strane, Dragan Bender, krilni centar Makabija i iskusni Krunoslav Simon, sada već bivši krilni košarkaš Efesa sa kojim je poslednje dve godine bio prvak Evrope, otpali su zbog povreda.

Republika

Foto: Euroleague.net

Krunoslav Simon (desno, sa loptom)

Plejmejker Klivlenda Riki Rubio osvojio je dva evropska i jedno svetsko zlato sa Španijom, ali neće igrati na Evropskom prvenstvu zbog povrede i zbog toga je pasoš dat Lorencu Braunu, bivšem pleju Crvene zvezde.

Republika

Foto: Starsport

Riki Rubio (desno, sa loptom)

Francuska uvek puca na najviši mogući plasman, ali će selektor Vensan Kole morati da pronađe zamenu za iskusno krilo Nikolasa Batuma koji je odlučio da uzme odmor posle naporne sezone u Los Anđeles Klipersima.

Republika

Foto: Starsport

Nikolas Batum (levo, u dresu sa brojem pet)

Za kraj, tu je i Turska koja uvek može da bude iznenađenje svojim igrama, ali crveni dres na Evropskom prvenstvu neće nositi talentovani Omer Jurtseven, centar Majami Hita.

Podsetimo, Srbija će na Evrobasketu biti deo D grupe zajedno sa jednim od domaćina, Češkom, Poljskom, Izraelom, Finskom i Holandijom, a utakmice su u Pragu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading