Ko je Zoran Lukić, čovek koji se pominje kao novi trener Crvene zvezde?

Autor:

Sport

02.07.2022

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdaška javnost sa nestrpljenjem iščekuje informacije o narednim koracima koje će primeniti rukovodstvo kluba sa Malog Kalemegdana.

Ko je Zoran Lukić, čovek koji se pominje kao novi trener Crvene zvezde?

Foto: Starsport

Odlaskom Dejana Radonjića sa klupe crveno-belih okončan je još jedan period u istoriji Košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Najtrofejniji trener u klupskoj istoriji od naredne sezone predvodiće velikana iz grke prestonice, ekipu Panatinaikosa, a sportska javnost u Srbiji već je započela sa licitacijama ko će sesti na užarenu klupu.

Nakon nekolicine imena, tokom jučerašnjeg dana, u krug potencijalnih kandidata za šefa stručnog štaba Crvene zvezde, ušao je i Zoran Lukić, pa bi svakako bilo interesantno sportskoj javnosti predstaviti trenera koji tokom dosadašnje trenerske karijere nikada u Srbiji nije radio kao glavni trener.

Zoran Lukić je rođen u Beogradu 7. septembra 1971. godine. Trenersku karijeru započeo je 1995. godine kao pomoćnik u beogradskom Beopetrolu i na tom mestu se zadržao punih devet godina kada se preselio u Rusiju.

Foto: Starsport

Delije sa nestrpljenjem iščekuju ime novog trenera

 

U periodu od 2006. do 2008. godine Zoran Lukić je bio trener drugog tima moskovskog CSKA, a zatim sledi šestogodišnji boravak u ekipi Nižnjeg Novgoroda.

Leta 2014. godine preuzeo je klupu turskog Banvita, ali je nakon samo godinu dana prekinuo saradnju i vratio se u ekipu Nižnjeg Novgoroda.

Od oktobra 2021. godine Lukić obavlja i posao selektora ruskog košarkaškog nacionalnog tima, ali treba istaći da mu to nije i prvi selektorski zadatak. On je tokom 2006. godine predvodio i košarkašku reprezentaciju Indije.

Veliko je pitanje da li i sam Zoran Lukić želi da se vrati u srpsku košarku, ali aktuelna situaciju u kojoj je ruskim klubovima i reprezentaciji zabranjeno da učestvuje na međunarodnim takmičenjima, apsolutno može dovesti do toga da Lukić ipak prelomi i povede beogradske crveno-bele u novu evroligašku avanturu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Istoricar

02.07.2022 09:24

LUKIC PARTIZANOVAC ALI NEMA VEZE