Draft je okončan, ali će srpska kolonija u NBA ligi biti još brojnija: Pored Nikole Jovića još dvojica naših košarkaša će se boriti za ugovor kroz Letnju ligu!

Autor:

Sport

25.06.2022

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradska Mega dobila je još jednog predstavnika u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a tokom leta još jedan član ovog kluba mogao bi se naći u odabranom društvu.

Draft je okončan, ali će srpska kolonija u NBA ligi biti još brojnija: Pored Nikole Jovića još dvojica naših košarkaša će se boriti za ugovor kroz Letnju ligu!

Foto: Tanjug/AP

Dvadesetčetvorogodišnji nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i igrač koji od prethodne godine nosi dres beogradske Mege, Boriša Simanić, tokom ovog leta nastupaće u Letnjoj NBA ligi. On će nastupati za ekipu Juta Džeza i pokušaće da se izbori za ugovor u ovom klubu.

Foto: Starsport

Boriša Simanić dok je nosio dres Crvene zvezde

 

Istovremeno, Saša Stefanović, dvadesettrogodišnji član Univerziteta Perdju pokušaće kroz nastupe za ekipu San Antonija da postane deo najjačeg svetskog košarkaškog takmičenja.

Republika

Foto: Twitter.com/Purdue On BTN/printscreen

Saša Stefanović

 

Ovu vest na društvenoj mreži Tviter potvrdio je i poznati košrkaški agent Miško Ražnatović:

- Saša Stefanović će u Letnjoj ligi nastupati za San Antonio Sparse, dok će Boriša Simanić priključiti Juti Džez.

 

 

Treba napomenuti da su u prethodnoj 2021/22 sezoni u NBA ligi nastupala petorica naših košarkaša. Srpsku koloniju su činili Nikola Jokić (Denver), Nemanja Bjelica (Golden Stejt), Boban Marjanović (Dalas), Bogdan Bogdanović (Atlanta) i Aleksej Pokuševski (Oklahoma siti).

Nikola Jović je na putu da od jeseni uveća broj srpkih košarkaša u NBA ligi, a da li će se za sličnu priliku izboriti i Boriša Simanić i Saša Stefanović, ostaje nam da vidimo.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jović

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading