Velika čast: Nikola Jović je postao peti srpski košarkaš izabran u prvom krugu drafta u poslednjih 15 godina!

Autor:

Sport

24.06.2022

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je zemlja košarke. To svi vrlo dobro znaju, a potvrdilo se i u noći između četvrtka i petka.

Velika čast: Nikola Jović je postao peti srpski košarkaš izabran u prvom krugu drafta u poslednjih 15 godina!

Foto: Tanjug/AP

Mladi devetnaestogodišnji srpki košarkaš Nikola Jović izabran je u prvoj rundi ovogodišnjeg drafta od strane ekipe Majamija kao 27. pik. Time je košarkaš beogradske Mege postao peti srpski košarkaš koji je u poslednjih 15 godina izabran u ovoj rundi.

Pre njega, ovim dostignućem mogu da se pohvale Nemanja Nedović (2013.), Bogdan Bogdanović (2014.), Nikola Milutinov godinu dana kasnije i Aleksej Pokuševski 2020. godine.

Nikola Jović koji je rođen u engleskom Lesteru 9. juna 2003. godine, sa svega 15 godina ušao je u već sada poznati sistem rada sa mladim i talentovanim košarkašima u ekipi Mege, a svoj veliki potencijal pokazao je u juniorskoj Evroligi prošle godine. To je bilo sasvim dovoljno da u dresu beogradskog kluba debituje na finalnom turniru nacionalnog kup takmičenja, a prethodne sezone dokazao se i u regionalnoj ABA ligi gde je poneo i zvanje najboljeg mladgo košarkaša.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jović u dresu Mege

 

Potpuno je jasno da je pred Jovićem veliki rad i da će mnogo znoja morati da prolije ne bi li postao deo ekipe koju iz predsedničke fotelje predvodi legendarni Pet Rajli, ali se takođe mora naglasiti da svojim predispozicijama i napretkom u prethodnim godinama ima potencijal da u predstojećim godinama postane standardan u sastavu Majamija i predvodnik nove plejade mladih srpskih košarkaša na koje će i reprezentacija moći da se osloni.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jović nakon izbora na NBA Draftu

 

Treba još naglasiti da je Nikola Jović postao 14. košarkaš Mege koji je draftovan od strane NBA klubova, a da su pre njega, kada je reč o srpskim košarkašima, dres Majamija nosili Miloš Babić, Predrag Danilović i Nemanja Bjalica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading