Boston osetio svu snagu Ratnika: Rezultat je izjednačen, serija se sada seli u Masačusets!

Autor:

Sport

06.06.2022

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon senzacionalnog poraza u prvom susretu finala plej-ofa najjače košarkaške lige na svetu, šampion ovog takmičenja iz 2018. godine stigao je do poravnanja u odlučujućoj seriji.

Boston osetio svu snagu Ratnika: Rezultat je izjednačen, serija se sada seli u Masačusets!

Foto: Tanjug/AP

Veliki šok doživeli su košarkaši Golden Stejta pre samo tri dana kada je ekipa iz Masačusetsa na otvaranju finalne serije stigla do brejka i prednosti u velikom finalu NBA lige.

Ovoga puta, Stef Kari i ekipa nisu dozvolili da im se ponovi nešto slično, Golden Stejt je odigrao na očekivanom nivou i stigao do važnog trijumfa.

Golden Stejt - Boston 107:88 (31:30, 21:20, 35:14, 20:24)

 

 

Gosti su bolje ušli u susret pa su se tokom većeg dela prve četvrtine nalazili u prednosti. Imao je Boston i osam poena prednosti (5:13), ali je domaćin u samom finišu ovog perioda igre uspeo da stigne do minimalne prednosti.

Tokom druge četvrtine viđena je rezultatska klackalica tokom koje niti jedna od ekipa nije uspevala da se rezultatski odlepi, tako da se na odmor otišlo sa prednošću "Ratnika" od dva poena razlike - 52:50.

A zatim sledi potpuna dominacija Golden Stejta u trećem periodu igre. Zagospodario je domaćin terenom. Pogađali su "Ratnici" iz svih pozicija, a gosti su bil isamo nemi posmatrači onoga što se dešava na terenu. Ovaj period igre Golden Stejt rešava u svoju korist sa čak 21 poenom prednosti i praktično rešava pitanje pobednika.

 

 

Posledjih 12 minuta igre za domaću ekipu predstavljalo je samo otaljavanje posla, a konačnog rezultata bili su svesni i treneri obe ekipe, pa su prve zvezde uglavnom vreme provele na klupi za rezervne igrače.

Kada je reč o košgeterskom učinku, Stef Kari je bio najefikasniji sa 29 postignutih poena, a u poraženoj ekipi istakao se Džejson Tejtum koji je zabeležio poen manje.

Treba napomenuti da je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica na parketu proveo deset i po minuta i u tom periodu ostvario učinak od šest poena i pet skokova 

Ovom pobedom Golden Stejt je, kao što je već rečeno, poravnao rezultat u finalu, a serija se sada seli u "TD Garden" gde će biti odigrana naredna dva susreta. Prvi meč na programu je u četvrtak 9. juna sa početkom u 3 časa po srpskom vremenu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading