On će biti zvezda košarkaškog prelaznog roka: Filip Petrušev nagovestio gde nastavlja karijeru!

Autor:

Sport

19.06.2022

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od njega se očekuje da uskoro postane zvezda srpske i evropske košarke.

On će biti zvezda košarkaškog prelaznog roka: Filip Petrušev nagovestio gde nastavlja karijeru!

Foto: Starsport

Filip Petrušev

Prethodne sezone bio je deo istanbulskog Anadolu Efesa koji se u srpskoj prestonici popeo na krov Evrope, ali nije imao mnogo prilike da nastupa u ekipi trenera Ergina Atamana.

Ovog leta, izvesno je, promeniće sredinu, a košarkaška i sportska javnost već ga sele u redove beogradskih Večitih rivala. U narednoj sezoni Srbija će imati dva predstavnika u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju, pa je samim tim izbor novog kluba za Filipa Petruševa postao znatno komplikovaniji.

Dvadesetdvogodišnji košarkaš je tokom gostovanja na RTS-u možda i nagovestio ono što sve zanima:

- Sigurno neću da ostanem u istoj ekipi. Moji planovi vezani su za reprezentaciju, za ove dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Posle toga imam obaveze u Americi, idem na Letnju ligu i igraću za Filadelfiju koja me je draftovala prošle godine. Posle te Letnje lige znaću da li su mi planovi vezani za Evropu ili za Ameriku, što se tiče sledeće sezone - istakao je Petrušev, a zatim na direktno pitanje da li ćemo ga sledeće sezone gledati u crveno ili crno-belom dresu, izjavio:

Foto: Starsport

Filip Petrušev u dresu Anadolu Efesa

 

- Manje su bitne moje lične želje. Kada biram klub više gledam šta mi taj klub nudi u smislu igre, minuta, situacije unutar ekipe i po tome se vodim. Počeo sam profesionalnu karijeru, moram svoje želje da stavim sa strane - zaključio je mladi košarkaš koji će ovog leta sigurno uzburkati strasti pristalica Večitog rivala.

Inače, 211 centimetara visoki košarkaš studirao je na Ginzaga Univerzitetu sa kojeg je 2020. godine stigao u redove beogradske Mege. Nakon odličnih partija u ovom klubu, leta 2021. godine otisnuo seput SAD-a gde je poneo dres Filadelfije u letnjoj NBA ligi, ali se polovinom avgusta iste godine vratio u Evropu i potpisao jednogodišnji ugovor sa Anadolu Efesom.

Kojem jatu će se Filip Petrušev privoleti, očigledno nećemo tako skoro saznati. Crvena zvezda, Partizan, ili neka treća opcija, pitanje je sada...

Republika

Foto: Starsport

Dok je nosio dres KK Mega

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
VALJAK

19.06.2022 09:56

LOGIKA I RAZUM KAZU - PARTIZAN E sad Ima zadkulisne radnje niski udari

PETRUSEV GROBAR

23.06.2022 10:51

Vazno je veliki PARTIZANOVAC ! E sad agent cigo ako kumuje !?