Crno-beli neće štedeti pare za pojačanja u novoj sezoni: Partizan dreši kesu, Žoc pravi drim-tim!

Autor: MArija Stefanović

Sport

18.06.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratkom u elitno takmičenja "parni valjak" želi da kvalitetan sastav, koji može da napadne titulu. Prve želje Hezonja, Vesterman. Lovernj i Veseli.

Crno-beli neće štedeti pare za pojačanja u novoj sezoni: Partizan dreši kesu,  Žoc pravi drim-tim!

Foto: Starsport

Grobari

Sprema se NBA Partizan za Evroligu! Crno-beli su se posle osam godina vratili u elitno takmičenje, a očekivano je da uprava kluba neće štedeti pare za pojačanja, naravno, u granicama mogućeg. Igranje u najboljoj evropskoj ligi biće posebna motivacija za crno-bele da naprave tim vredan nekoliko miliona evra, koji će biti dostojan ovog takmičenja. Klub iz Humske pokušaće da ode i korak dalje od samog učešća i napadne titulu, posebno jer "parni valjak" zasad ima jedan trofej Evrolige u svojoj bogatoj istoriji, osvojen upravo pod vođstvom aktuelnog trenera Željka Obradovića 1992.

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

KVALITETNA POJAČANJA:

Kao eventualna pojačanja već se pominje nekoliko igrača, a prva želja grobara svakako je Mario Hezonja, košarkaš Uniksa, s kojim ima potpisano na jednu plus jednu godinu, i nekoliko NBA timova. Posebno jer je hrvatski košarkaš u više navrata isticao da je veliki navijač Partizana.

- Mnogi bi mi zamerili kada bih se preselio u Beograd, ali to me ne zanima. Partizan mi je veoma drag klub, draži mi je čak i od Cibone. Takve navijače kakve on ima nema niko. Pred njima moraš da daješ 300 odsto sebe - istakao je bivši bek Orlanda.

Republika

Foto: Starsport

Leo Vesterman i Žofri Lovernj

 

Takođe, pominje se i poznati francuski tandem Leo Vesterman i Žofri Lovernj, koji su igrali u Partizanu dve sezone (2012-2014). Vestermanu ovog leta ističe ugovor u Monaku i moći će da bira novu sredinu. On je nedavno priznao u razgovoru za Srpski telegraf da bi voleo ponovo da obuče crno-beli dres.

- Volim Beograd i nedostaje mi Partizan. Uvek bih se vratio u Srbiju. Ja sam od ovog leta slobodan igrač, tako da mogu da biram gde ću nastaviti karijeru - istakao je bivši plejmejker Barse.

LJUBAV I ŽOC:

S druge strane, Lovernj, koji je bio prvi strani kapiten crno-belih, prošle sezone nosio je dres Žalgirisa. Ljubimac Grobara je 2021. potpisao ugovor s Litvancima na godinu dana, uz mogućnost produženja saradnje na još jednu sezonu, pa bi i on mogao da se spakuje i obuče dres kluba čiji grb ima istetoviran na ruci.

Na radaru tima iz Humske mogao bi da se nađe još jedan bivši igrač crno-belih, a to je Jan Veseli. Češkom krilnom centru ovog leta ističe ugovor sa Fenerbahčeom i biće slobodan u izboru nove sredine. Tako da ne bi bilo veliko iznenađenje kada bi se Veseli priključio timu Željka Obradovića, s kojim je sarađivao i u Istanbulu.

Goreće Arena - Prvi večiti derbi u Evropi!

Kada u Evroligi igraju Panatinaikos i Olimpijakos, gori Grčka, ali nas u beogradskoj Areni čeka još veći spektakl - prvi evroligaški večiti derbi u istoriji. Povratkom Partizana u elitu gledaćemo sigurno dva duela sa Crvenom zvezdom u krcatoj našoj najvećoj dvorani. Naime, kada su u sezoni 2013/14. bili istovremeno u Evroligi, večiti rivali se nisu sreli jer nisu bili u istoj grupi, ali u sadašnjem formatu duel ne mogu da izbegnu. Imajući u vidu posete u Areni spektakl neće izostati. Naime, Partizan je vlasnik rekorda na četiri najgledanije utakmice u elitnom takmičenju - protiv Panatinaikosa 2009. (22.567), Makabija 2010. dva puta (21.367 i 20.783 navijača), kao i protiv CSKA 2009. (21.352). S druge strane, Zvezda drži apsolutni rekord Arene, sa 24.232 gledaoca na meču Evrokupa protiv Budivenlika.

ONI SU PRVI PIKOVI

Mario Hezonja  ističe mu ugovor *

Leo Vesterman ističe mu ugovor

Žofri Lovernj ističe mu ugovor *

Jan Veseli ističe mu ugovor

* imaju potpisano na 1+1 godinu

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (5)

Loading
mixer

18.06.2022 10:20

Ono za budilnik i rekord ste baš uprskali. Ima klip gde redari okreću barijere i na taj način postavljaju rekord

Odgovori 24 7
Milan

22.06.2022 06:49

@mixer - Majstore a gde se vidi na tom klipu koji je mec u pitanju?

Darko

19.06.2022 15:28

Pa kako dreše kesu kad nemaju para,a Zvezda ima bankomat?

Valjak

23.06.2022 10:57

@Darko - Kk. PARTIZAN KOSARKA Ima dobre SPONZORE za razliku od FK PARTIZAN Ovde su prave LEGENDE koje vole klub tamo je BAGRA koja RADI po NALOGU. E to je ta razlika.