Partizan spreman za rekonstrukciju tima: Crno-beli ostaju bez šestorice!

Autor: Marija Stefanović

Sport

10.06.2022

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana završili su sezonu pre vremena jer je uprava odlučila da "parni valjak" ne igra Superligu Srbije.

Partizan spreman za rekonstrukciju tima: Crno-beli ostaju bez šestorice!

Foto: Starsport

Crno-beli su ranije ostali bez trofeja u Kupu Radivoja Koraća i ABA ligi, a sada neće biti u prilici ni da napadnu trofej namenjen šampionu države. Kada se pogledaju svi rezultati, možemo reći da klub iz Humske nije ispunio zacrtane ciljeve.

Ističu ugovori:

Bila su velika očekivanja na startu sezone, posebno kada se u klub vratio najtrofejniji evropski trener Željko Obradović. Sastavio je Žoc tim od mladih talenata i iskusnih stranaca, ali to nije donelo očekivane rezultate.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

Crno-beli beli će zbog toga tokom leta totalno promeniti sastav, a uprava kluba prvo će se zahvaliti igračima kojima ističu ugovori. Tu se misli na kapitena Radeta Zagorca i Nemanju Dangubića, a njihovim putem krenuće i Francuz Matijas Lesor, kao i Dalas Mur. Američki bek već ima ponude nekoliko timova iz Kine, gde je igrao pre dolaska u Beograd. On bi u narednim danima trebalo da izabere novu destinaciju.

Ovim igračima istekao je ugovor na kraju sezone, a čelnici crno-belih ne planiraju da ih zadrže. Napustiće Partizan i Rodions Kuruc iako ima ugovor na još godinu dana. Litvanski košarkaš došao je kao NBA pojačanje u Partizan, ali nije zadovoljio potrebe trenera Željka Obradovića. On je u ABA ligi prosečno beležio 4,9 poena po meču, a u Evrokupu 3,1.

Na meti NBA:

Takođe i američki košarkaši Zek Ledej i Kevin Panter mogli bi da promene sredinu za narednu sezoni. Njih dvojica potpisala su ugovor na dve sezone, odnosno do 2023, ali uz mogućnost odlaska posle godinu dana. Izlaznu klauzulu posebno bi mogao da iskoristi Panter, za kog je zainteresovano nekoliko NBA timova. Međutim, američki bek je istakao da je on i dalje u Srbiji i da ne razmišlja o odlasku.

- Ja sam i dalje u Beogradu, ljudi vole da pričaju o stvarima koje ne znaju - napisao je Panter.

Foto: ABA liga

Kevin Panter

 

S druge strane, u klubu će sigurno ostati domaći igrači kojima nisu istekli ugovori, kao što su Trifunović, Koprivica, Smailagić, Vukčević i Avramović, kao i stranci Glas i Madar.

ODLAZE:

Dalas Mur

Matijas Lesor

Rade Zagorac

Nemanja Dangubić

Rodions Kuruc

Kevin Panter

 

OSTAJU:

Gregor Glas

Uroš Trifunović

Balša Koprivica

Jam Madar

Alen Smailagić

Tristan Vukčević

Aleksa Avramović

Zek Ledej

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading