Grobarima stavljena nova so na ranu: Kapiten Crvene zvezde nije oborio samo jedan rekord legende crno-belih!

Autor:

Sport

10.06.2022

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Regionalna košarkaška liga je okončana nakon pet utakmica finalne serije plej-ofa. I narednih godinu dana trofej ABA lige ostaje na Malom Kalemegdanu, ali je ovosezonsko takmičenje dovelo do obaranja određenih rekorda za koje se mislilo da će teško bilo kada biti dostignuti.

Grobarima stavljena nova so na ranu: Kapiten Crvene zvezde nije oborio samo jedan rekord legende crno-belih!

Foto: Starsport

Branko Lazić

Košarkaši Crvene zvezde rezultatom 80:77 savladali su ekipu Partizana u majstorici finalne serije plej-ofa, a tim susretom, kao što smo već pisali, trener crveno-belih Dejan Radonjić izjednačio se sa legendarnim trenerom ekipe iz Humske, Duškom Vujoševićem po broju trofeja u regionalnom takmičenju. Obojica sada u svom vlasništvu imaju po pet prstenova ABA lige, ali je nedavno odigrani susret označio i obaranje rekorda na koji su navijači Partizana posebno bili ponosni.

Naime, kapiten Crvene zvezde, Branko Lazić stigao je do svog šestog pehara u regionalnom takmičenju, a istovremeno je to njegov 19 trofej u crveno-belom dresu. Time je pretekao legendarnog košarkaša Partizana i ljubimca Grobara, Petra Božića koji je tokom nastupanja u dresu kluba iz Humske stigao do 18 trofeja, a od toga je pet trofeja bilo namenjeno šampionu Jadrana u košarci.

Foto: Starsport

Petar Božić

 

Petar Božić, među navijačima crno-belih poznat kao „profesionalni dizač trofeja“, dres Partizana nosio je od 2004. do 2012. godine. Tokom tog perioda pet puta je osvajao prsten regionalnog takmičenja, isto toliko puta je stizao do trofeja u nacionalnom kupu, dok je trofej državnog šampiona osvajao osam puta.

Kapiten Košarkaškog kluba Crvena zvezda Branko Lazić, koji dres kluba sa Malog Kalemegdana nosi od 2011. godine, a pored obaranja navedenog rekorda, on će do kraja aktuelne sezone imati priliku i da uveća svoj trofejni niz, s obzirom da borba za pehar košarkaškog šampiona Srbije tek ulazi u završnu fazu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
abcd

10.06.2022 17:57

Pera Bozic ima i 6 prsten ABA lige ali kao pomocni trener.

Војо

13.06.2022 14:00

Пера Божић има два пута Топ 8 у ЕЛ и Фајнал фоур ЕЛ, што Бранко Лазић не може ни да сања. Ето вам ваши рекорди председнички...