Sa srpskih košarkaških terena u redove velikana: Košarkaš Mege potpisao ugovor sa nekadašnjim šampionom Evrope!

Autor:

Sport

15.06.2022

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlične partije nisu ostale nezapažene.

Sa srpskih košarkaških terena u redove velikana: Košarkaš Mege potpisao ugovor sa nekadašnjim šampionom Evrope!

Foto: Starsport

Košarkaši Mege poraženi su u polufinalnoj seriji plej-ofa domaćeg košarkaškog šampionata od aktuelnog šampiona Crvene zvezde nakon tri odigrana meča. Puleni trenera Vlade Jovanovića nakon ubedljivog poraza u prvom susretu (114:78) uspeli su da na svom parketu iznenade velikog favorita (77:70) i izbore majstoricu. I pored poraza u odlučujućem susretu svi u redovima kluba iz naselja Braća Jerković mogu i moraju biti zadovoljni onime što su u aktuelnoj sezoni pružili.

U navedenim susretima posebno dobru partiju pružio je mladi ruski košarkaš Samson Ružencev koji je zbirno u tri susreta ubacio srpskom evroligašu čak 51 poen, a samo u trećem susretu koji su košarkaši Mege rešili u svoju korist bio je sa 23 postignuta poena nerešiva enigma za odbranu ekipe trenera Dejana Radonjića.

Njegove dobre partije nisu ostale neprimećene, pa je moskovski košarkaški gigant, ekipa CSKA vrlo brzo reagovala i postigla dogovor sa mladim košarkašem i sklopljen je dogovor na 2+2 sezone.

 

 

Samson Ružentsev je rođen u Moskvi 23. oktobra 2001. godine, ali je košarkaški „prohodao“ na američkom tlu nastupajući za Hamilton Kristijan Akademiju, kao i za Univerzitet Florida čiji je bio član u sezoni 2020/21 i iz kojeg se obreo u redovima beogradske Mege.

Ružencev je 2019. godine bio i član ruskog nacionalnog tima koji je nastupio na Evropskom prvenstvu na grčkom Volosu, a mladi košarkaš je na šest odigranih mečeva prosečno beležio 12,3 poena, 3,2 skoka i jednu asistenciju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading