Ponovo radi bioskop: Čarls Dženkins se vratio u srpsku prestonicu!

Autor:

Sport

24.06.2022

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odjeknula je još jedna transfer bomba u srpskoj prestonici. Nakon dve godine odsustva, ljubimac navijača Crvene zvezde ponovo je stanovnik srpske prestonice.

Ponovo radi bioskop: Čarls Dženkins se vratio u srpsku prestonicu!

Foto: Starsport

Čarls Dženkins

Čarls Dženkins, ili kako ga pristalice crveno-belih od milošte nazivaju "Đenka", ponovo se, po četvrti put vratio u Srbiju.

Ovoga puta neće poneti dres Crvene zvezde i učestvovati u novom evroligaškom pohodu, već će od jeseni nositi dres FMP Meridiana, kluba koji će nakon nekoliko godina odsustva sa međunarodne scene u narednoj sezoni biti učesnik FIBA Lige šampiona, s tim što će do grupne faze ovog takmičenja morati da stigne kroz letnje kvalifikacije.

 

 

Tim povodom, još pre starta finalne serije nacionalnog plej-ofa, ekipa iz Železnika već je u svoje redove dovela dvadesttrogodišnjeg američkog pleja Trenta Frejzera, a svakako će dolazak Čarlsa Dženkinsa predstavljati ne samo podizanje kvaliteta ekipe, već i mamac za publiku.

Foto: KK FMP Meridian

Trent Frejzer - prvo pojačanje KK FMP Meridian za sezonu 2022/23

 

Tridesettrogodišnji košarkaš rođen u Bruklinu iza sebe ima izuzetno bogatu profesionalnu karijeru. Nakon Hofstra Univerziteta, on je 2011. godine draftoban kao 44. pik druge runde od strane Golden Stejta i među "Ratnicima" je proveo naredne dve godine, a kratak period 2013. godine bio je i član Filadelfije

Upravo te 2013. godine prvi put dolazi na evropski kontinent i postaje deo Crvene zvezde za koju je nastupao dve sezone pre nego što se preselio u "grad mode" i poneo dres milanske Olimpije. Nakon drugog boravka na Malom Kalemegdanu (2016/17), sledile su dve sezone u ruskom Himkiju, da bi sezonu 2019/20 ponovo proveo u gradu koji kako sam ističe oseća kao drugu kuću i u klubu koji mu je pružio sve, Crvenoj zvezdi.

Nakon trećeg napuštanja srpske prestonice, Čarls Dženkins je nastupao još za grčku Olimpijakos i Iberostar Tenerife, a kao što je već rečeno, od jeseni će ponovo uveseljavati ljubitelje košarke u Srbiji i regionu, ali ovoga puta u dresu FMP Meridiana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading