Sledi rat: Partizanovo rešenje na poziciji pleja je Lorenco Braun? I crveno-beli žele da ga ponovo vide na Malom Kalemegdanu!

Autor:

Sport

23.06.2022

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od naredne jeseni, uz Atinu i Istanbul, srpska prestonica će biti centar evropske košarke kao jedan od tri grada Starog kontinenta sa dva učesnika u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju.

Sledi rat: Partizanovo rešenje na poziciji pleja je Lorenco Braun? I crveno-beli žele da ga ponovo vide na Malom Kalemegdanu!

Foto: Starsport

Drugi put u istoriji evropske košarke, Crvena zvezda i Partizan će biti učesnici Evrolige, a po prvi put će doći di duela Večitih rivala van granica nacionalnih i regionalnih takmičenja. Samim tim, potpuno je jasno da će pojedini igrači biti interesantni i crveno i crno-belim što će zasigurno dovesti i do „rata“.

Prethodne sezone buru među pristalicama beogradskih košarkaških i sportskih velikana izazvali su Kevin Panter i Matijas Lesor koji su kao nekadašnji članovi Crvene zvezde poneli crno-beli dres, a prema nezvaničnim informacijama još jedan košarkaš bi mogao ovoga leta da temperaturu podigne do maksimuma.

Lorenco Braun je tokom sezone 2019/20 nosio crveno-beli dres kluba sa Malog Kalemegdana. Bila je to sezona koja je prekinuta usled pandemije virusa COVID-19, a narednu godinu proveo je u redovima istanbulskog Fenerbahčea, da bi leta 2021. godine zaigrao za ruski UNIKS. ovog leta mu je istakao ugovor sa ekipom iz Kazanja i s obzirom na suspenziju svih klubova ove zemlje iz međunarodnjih takmičenja, jasno je da će Lorenco Braun potražiti novi sredinu.

Foto: Euroleague.net

Lorenco Braun u dresu Fenerbahčea

 

Kako nezvanično saznaje portal Republika.rs, za usluge tridesetjednogodišnjeg košarkaša interesovanje je pokazao beogradski Partizan, a upravo njega Željko Obradović vidi kao idejno rešenje za poziciju organizatora igre u narednoj sezoni.

Međutim, iz izvora bliskih srpskom i regionalnom šampionu, saznaje se da je Lorenco Braun zanimljiv i crveno-belima koji bi ga rado ponovo videli u svom klubu, pa je potpuno jasno da ćemo možda kao nikada pre, ovog leta prisustvovati pravom ratu Večitih rivala kada su košarkaški transferi u pitanju.

Lorenco Braun je u sezoni 2019/20 u crveno-belom dresu odigrao 27 evroligaških mečeva. Prosečno je na terenu provodio nešto više od 25 minuta uz prosečni učinak od 12,3 oena, 3,33 skoka, 4,6 asistencija i 1,1 ukradenu loptu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Giga Moravac

23.06.2022 10:45

Ide u veci Klub!