Problemi su sve veći: Dva puta su bili evropski šampioni, a sada su im dani odbrojani!

Autor:

Sport

14.06.2022

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna vest stiže iz Zagreba samo par dana nakon što su osvojili 20. šampiosnku titulu u Hrvatskoj, a ukupno 23. u istoriji kluba.

Problemi su sve veći: Dva puta su bili evropski šampioni, a sada su im dani odbrojani!

Foto: Starsport

Slavna zagrebačka Cibona broji svoje poslednje dane postojanja.

Klub se nalazi pred nerešivim finansijskim problemima. Dug je narastao na oko 40 miliona kuna (5,3 miliona evra) i navedena potraživanja nema odakle da isplati, pa je stečaj, izvesno je, jedino rešenje.

Ovo je danas za hrvatske medije potvrdio i gradonačelniok Zagreba Tomislav Tomašević:

- Cibona nema problem s gradom jer su njeni dugovi prema gradu i gradskim ustanovama manji od 10 odsto. Iako je uz to bilo nenamenskog trošenja gradskog novca, izašli smo joj u susret i nudili sporazume i odlaganje naplate dugova kako bi stala na noge i kako bi se dala prilika novoj upravi. Uprkos tome što nije pokrila dug i prema pravilima nije mogla da ostvari finansiranje iz gradskog budžeta s obzirom na dugove, pronašlo se rešenje da koristi dvoranu, a to nije bilo lako pronaći - istakao je prvi čovek grada Zagreba, a zatim dodao:

- Nakon svega nova uprava odlazi i nekorektno je stavljati bilo kakvu odgovornost na nas, nego je treba tražiti u upravi koja je dovela klub u takvu situaciju i staroj gradskoj upravi koja je to dopustila. Očito se katastrofalno upravljalo, jer kako može da se dogodi da tako istorijski klub, koji je osvojio 20. titulu prvaka, uđe u dugove od 40 milijuna kuna - pita se Tomisalv Tomašević.

Republika

Foto: Starsport

Da li je kraj blizu, KK Cibona?

 

Košarkaškom klubu Cibona račun će 21. juna biti tačno dva meseca u blokadi, što po automatizmu dovodi do pokretanja stečajnog postupka. Ostaje da se vidi da li će klub koji je u eri Dražena Petrovića dva puta bio šampion Evrope (1985. i 1986.) uspeti da se u poslednjem trenutku spasi najgoreg scenarija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading