IMATE LI OBRAZA? Pokrenuta bestidna KAMPANJA u komšiluku - Hrvati ZAHTEVAJU da se Zvezda IZBACI iz EVROLIGE! (FOTO)

Autor:

Sport

04.04.2022

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

susret u Kaunasu izazvao je i izaziva veliku pažnju sportske javnosti širom Evrope.

IMATE LI OBRAZA? Pokrenuta bestidna KAMPANJA u komšiluku - Hrvati ZAHTEVAJU da se Zvezda IZBACI iz EVROLIGE! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači

Susret koji ni o čemu nije odlučivao, jer su obe ekipe još ranije izgubile svaku šansu da se plasiraju u plej-of elitnog evropskog košarkaškog takmičenja, i pre svog početka izazvao je veliku buru.

Naime, kao što je već dobro poznato, košarkaši Crvene zvezde odbili su da na početku susreta ponesu transparent sa ukrajinskom zastavom na kojoj je pisalo "Stop War" što je izazvalo brojne reakcije.

Možda i očekivano, hrvatski "Večernji list" odmah je pokrenuo pitanje izbacivanja Crvene zvezde iz Evrolige. Na svom portalu "Večernji.hr" oni su napisali:

- Poruka je potpuno apolitična, poziva na prekid rata u Ukrajini, ali potez košarkaša Zvezde je politički. Tim koji zastupa suprotne stavove ne bi trebalo da bude njen deo. Naime, ovo nije pitanje stava ili pogleda na svet, svako moralno biće protivi se ratovanju, posebno onom koji na tuđem teritorijumu vodi druga zemlja.

Republika

Foto: Printscreen/vecernji.hr

"Večernji list" o dešavanjima u Kaunasu

 

Istovremeno, organizovana je i anketa na kojoj se preko 80% prepoštenih Hrvata izjasnilo da srpski i regionalni šampion mora odmah biti eliminisan iz takmičenja. Do duše, bilo je i onih koji se protive takvom stavu, ali su oni u znatnoj manjini.

Republika

Foto: Printscreen/vecernji.hr

"Večernji list" - sramna anketa

 

Svakako se očekuje i da će bord Evrolige izaći sa određenim stavom po pitanju dešavanja u Kaunasu. Kakav će taj stav biti ostaje nam da vidimo, ali treba i podsetiti da su navijači u "Ludoj šumi" istakli i zastavu NATO pakta, pa možemo samo postaviti pitanje da li je i ta zastava mogla i trebala da predstavlja simbol provokacije za srpske košarkaše...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Djoko

04.04.2022 13:42

Mi vas odavno neuzimamo za.ozbiljno jer ste potpuno nebitni u nasim zivotima. Pogledajte tabelu jadranske i brzo se pokrijte po glavi ako imate i malo obraza. To vas boli jer kada igramo u zagrebu pogotovo u splitu i zadru idemo na lagan i opustajucu trening utakmicu.