DEFINITIVNO PRESEKLI: Evo ko predvodi Nemačku nakon debakla na Mundijalu (FOTO)

Autor:

Sport

07.12.2022

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počinje misija "Evropsko prvenstvo 2026"

DEFINITIVNO PRESEKLI: Evo ko predvodi Nemačku nakon debakla na Mundijalu (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Danima je trajala neizvesnost hoće li selektor Hansi Flik ostati na klupi Nemačke posle još jednog kraha Pancera na Mundijalima, a dvoipočasovni sastanak čelnika Fudbalskog saveza i aktuelnog stratega završen je odlukom da 57-godišnji stručnjak ostane na klupi, bez obzira što se iz Dohe vratio nakon grupne faze.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hansi Flik iz vremena kada je vodio Bajern

To znači da je jedino Oliver Birof, u svojstvu direktora reprezentacije, platio ceh lošim rezultatima u poslednjih nekoliko godina.

- Uvereni smo će turnir u našoj državi predstavljati veliku priliku za nemački fubdal. Želja nam je da na njemu ostvarimo uspeh. Zato gajimo veliko poverenje u Flika i zajedno sa saradnicima će voditi Elf na pomenutom takmičenju - pojasnio je posle sastanka u Frankfurtu Bernd Nojendorf, predsednik FS Nemačke.

Dakle, Flik definitivno ostaje, pošto mu i ugovor važi do kraja Evropskog prvenstva 2024. Do njega će imati zahtevne zadatke. Prvi, da završi započetu smenu generacija, drugi, da nađe odgovarajuće protivnike u kontrolnim utakmicama, jer Nemci kao domaćini imaju osigurano mesto za završnom turniru i zato će u narednih godinu i po igrati sa prijateljske mečeve.

Nekdašnji trener minhenskog Bajerna je selekciju Nemačke dosad vodio na 19 utakmica, ostvario je 11 pobeda, šest remija i dva poraza, uz gol-razliku 52:17.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading