FIFA PODELILA KAZNE: Srbiju koštala zastava "Nema predaje", ali su Hrvati prošli MNOGO GORE zbog SKANDALA sa Borjanom

Autor:

Sport

07.12.2022

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po džepu dobili i Saudijci.

FIFA PODELILA KAZNE: Srbiju koštala zastava "Nema predaje", ali su Hrvati prošli MNOGO GORE zbog SKANDALA sa Borjanom

Foto: Tanjug/AP

Milan Borjan na meču Hrvatska - Kanada

Disciplinska komisija FIFA kaznila je Fudbalski savez Srbije sa 20.000 švajcarskih franaka, zbog toga što se u svlačionici "Orlova" pred meč sa Brazilom na Mundijalu u Kataru našla zastava "Nema predaje".

Konkretno, FSS će kaznu morati da plati zbog kršenja člana 11. Disciplinskog kodeksa FIFA i članka 4. Pravlinika FIFA za Svetsko prvenstvo u vezi sa pomenutom zastavom.

Republika

Foto: Twitter printscreen/dzindranv

Zastava "Nema predaje" u svlačionici "Orlova"

Sa druge strane, dosta papreniju kaznu je dobio Fudbalski savez Hrvatske zbog sramnog ponašanja navijača na utakmici grupne faze Mundijala u Kataru protiv Kanade.

Hrvati su tada povicima sa tribina vređali Milana Borjana, a istakli su i odvratne transparente slaveći "Oluju", kada je kapiten Crvene zvezde sa porodicom proteran iz Knina.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Milan Borjan protiv Hrvatske

- Fudbalski savez Hrvatske kažnjen je novčanom kaznom od 50.000 švajcarskih franaka zbog kršenja člana 16. Disciplinskog kodeksa FIFA (uporaba reči i predmeta za prenošenje poruke koja nije primerena sportskom događaju) u vezi s ponašanjem hrvatskih navijača tokom utakmice protiv Kanade - navodi se iz Međunarodne fudbalske federacije.

Takođe, kažnjen je i Fudbalski savez Saudijske Arabije. FIFA je njih kaznila dva puta sa po 15.000 franaka, zbog toga što su na mečevima sa Meksikom i Argentinom reprezentativci azijske zemlje dobili po šest žutih kartona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading