ŠAMPION JE PRESEKAO: Iskusni košarkaš napustio klub iz prestonice!

Autor:

Sport

07.12.2022

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije zadovoljio stručni štab.

ŠAMPION JE PRESEKAO: Iskusni košarkaš napustio klub iz prestonice!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Iskusni Eron Vajt više nije košarkaš Budućnosti. Amerikanac koji je tokom leta stigao u sastav šampiona Crne Gore iz Crvene zvezde, nije opravdao očekivanja stručnog štaba, pa je usledio sporazumni raskid saradnje.

Republika

Foto: Starsport

Eron Vajt u dresu Crvene zvezde

 

Krilni centar je ove sezone u ABA ligi prosečno postizao 6,4 poena, uz 3,1 skok za nešto više od 16 minuta na terenu. U Evrokupu mu je prosek 7,7 poena i 3,7 skokova.

Sporazumni raskid saradnje je usledio uoči utakmice između Budućnosti i Trenta u sedmom kolu Evrokupa. Podsećanja radi, Budućnost u ABA ligi ima skor 5-3, a u drugom po rangu evropskom takmičenju 4-2.

Vajt je slobodan u izboru nove sredine i gotovo je izvesno da neće dugo čekati na novi angažman, dok će s druge strane, Budućnost sigurno nastojati da pronađe adelvatnu zamenu, pojača roster, jer je do kraja ove, a posebno naredne godine očekuju velika iskušenja.

Budućnost je kao ciljeve postavila odbranu duple krune u Crnoj Gori, plasman u plej-of ABA lige, odnosno plasman u TOP 16 Evrokupa. Odlazak Vajta, a dolazak novog ili novih igrača mogli bi dosta toga da promene u period koji sledi.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading