KUNE SE U SRBINA: Idol mu je Jokić, a on ispisao istoriju NBA lige (FOTO)

Autor:

Sport

07.12.2022

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potencijal kakav se retko viđa.

KUNE SE U SRBINA: Idol mu je Jokić, a on ispisao istoriju NBA lige (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džamal Marej

Mladi centar Hjustona Alperen Šengun (20) ispisao je istoriju NBA lige. Naime, turski košarkaš je postao je najmlađi igrač tog takmičenja koji je stigao do 1000 poena i 200 asistencija među igračima koji nastupaju na njegovoj poziciji.

Turski reprezentativac je u pobedi nad Filadelfijom (132:123) postigao osam poena, uz isto toliko skokova i jednom asistencijom. To je bilo njegovo jubilarno 200. uspešno dodavanje za koš.

 

 

Tako je sa 20 godina i 133 dana za gotovo čitavih godinu dana prestigao nekadašnjeg igrača Klivlenda i petostrukog Ol-star igrača Breda Doertija.

Peto mesto na toj listi zauzima Nikola Jokić, dvostruki MVP koji je i idom, po sopstvenom priznanju, mladom Šengunu.

Alperen je rođen 25. jula 2002. godine u Giresunu. Karijeri je započeo u Bandirmi, dok je u Bešiktašu počeo da pokazuje sav svoj raskošni talenat. Šenguna je na draftu 2021. godine kao šesnaestog pika izabrala Oklahoma, ali on se ekspresno preselio u Hjuston Roketse.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading