ŠVAJCARCI SE OBRUKALI U OSMINI FINALA! Šestica MOĆNOG Portugala - heroj Ramos NOKAUTIRAO srpskog dželata! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.12.2022

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portugalci demonstrirali silu u Kataru!

ŠVAJCARCI SE OBRUKALI U OSMINI FINALA! Šestica MOĆNOG Portugala - heroj Ramos NOKAUTIRAO srpskog dželata! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Portugala deklasirali su reprezentaciju Švajcarske rezultatom 6:1 (2:0) u osmini finala Mundijala u Kataru.

Heroj Portugalaca bio je mladi napadač Benfike Ramos, koji je uspeo da postigne het-trik! Pored njega u listu strelaca upisali su se Pepe, Gereiro i Leao, dok je počasni gol Švajcaraca delo Akanđija.

 

 

Portugal će se u četvrtfinalu sastati sa Marokom, koji je iznenađujuće izbacio Španiju, boljim izvođenjem penala.

Bila je to igra "mačke i miša" od prvog do poslednjeg minuta, a selekcija sa Pirineja "osvetila" je reprezentaciju Srbije, koja je porazom od "Sajdžija" (2:3) eliminisana u grupnoj fazi Svetskog prvenstva.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Portugal - Švajcarska 6:1 /Ramos 17, 51, 67, Pepe 33, Gereiro 55 - Akanđi 57/

Stadion: "Lusail"

Sudija: Cezar Ramos (Meksiko)

PORTUGA: Kosta, Dalot, Pepe, Dias, Gereiro, Karvaljo, Otavio (od 73. Orta), Bernardo Silva (od 82. Neveš), Feliks (od 73. Vitinjo), Fernandes (od 87. Leao), Ramos (od 73. Ronaldo).

ŠVAJCARSKA: Zomer, Fernandes, Akanji, Šer (od 46. Džemert), Rodrigez, Frojler (od 54. Zakarija), Džaka, Vargas (od 66. Okafor), Sou (od 54. Seferović), Šaćiri, Embolo.

"Šestica" Portugala za plasman u četvrtfinale!

90+2. minut - GOOOOL! As Milana Leao stavio je tačku - 6:1! Upisao se u listu strelaca nakon samo nekoliko minuta provedenih na terenu.

90. minut - Igraće se još četiri minuta.

87. minut - Leao je zamenio Bruna.

82. minut - Neveš je zamenio Bernarda Silvu.

81. minut - Udarac Džake glavom završio je van okvira gola.

73. minut - Santoš je izvršio trostruku izmenu. Ovacije je dobio Kristijano Ronaldo, ušli su i Orta i Vitinjo, a izašli su Feliks, Otavio i heroj Ramos.

70. minut - Bruno je zakasnio za pola metra, umalo šesti gol.

67. minut - GOOOL! Het-trik Ramosa - 5:1! Sjajna završnica mladog napadača, perfektno je "bocnuo" loptu preko Zomera - pukla "patarda" u Kataru!

66. minut - Okafor je zamenio Vargasa.

58. minut - GOOOOL! Akanđi se odlično snašao pred golom rivala, sproveo je loptu u mrežu na drugoj stativi postigavši počasni pogodak za večeras očajne Švajcarce - 4:1!

55. minut - GOOOOL! Sjajna kontra Portugala, novi gol, ovoga puta Gereiro - 4:0!

54. minut - Još dve izmene u redovima "Sajdžija", na terenu su Seferović i Zakarija, izašli su Sou i Frojler,

51. minut - GOOOOL! Ramos stavlja tačku - 3:0! Sjajna reakcija 21-godišnjeg Portugalca, iskoristio je ubacivanje Dalota i ćušnuo loptu u mrežu kroz noge nemoćnog čuvara mreže "Sajdžija".

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Selektor Švajcarske Jakin odlučio je da, umesto povređenog Šera, u igru uvede Džomerta.

Portugal ima ogromnih 2:0 na poluvremenu!

45. minut - Igraće se još četiri minuta.

43. minut - Šer je dobio žuti karton i propustiće četvrtfinale Svetskog prvenstva, ukoliko Švajcarci naprave čudo u nastavku utakmice.

42. minut - Zomer je paradom sprečio Ramosa da postigne svoj drugi gol večeras, novi udarac iz ugla za Portugal.

38. minut - Velika prilika za Frojlera, najpre je intervenisao Kosta, a zatim i odbrana selekcije sa Pirineja. 

33. minut - GOOOOL! Portugalci su duplirali prednost preko Pepa - 2:0! Bio je to sjajan skok iskusnog defanzivca, asistirao mu je Bruno, Zomer nemoćan...

30. minut - Pola časa igre, Portugal čuva minimalnu prednost. Šaćiri je šutirao iz slobodnog udarca, Kosta je zakačio loptu koja je završila u korneru!

22. minut - Novi pokušaj mladog Ramosa, sve bolja igra Portugala, koji na krilima vođstva želi da nokautira popularne "Sajdžije".

17. minut - GOOOL! "Bomba" Ramosa - Portugal vodi! Sjajan udarac asa Benfike, koji je iz gotovo mrtvog ugla savladao Zomera - 1:0! Kod njegovog šuta lopta je išla čak 106 km/h...

14. minut - Bez velikih prilika, tvrd početak susreta, igra se uglavnom između dva šesnaesterca.

5. minut - Prvi pokušaj Švajcaraca, izblokiran je Embolo.

1. minut - Počela je utakmica.

Počinje meč na stadionu "Lusail"!

Portugal je takmičenje u grupnoj fazi okončao na prvom mestu, dok su Švajcarci "izašli" iz grupe G zahvaljujući pobedi nad Srbijom u poslednjem kolu rezultatom 3:2.

Selektor Portugalaca Fernando Santoš na klupi je ostavio jednog od najboljih igrača u istoriji fudbala, Kristijana Ronalda, a napad će predvoditi mladi ofanzivac Benfike Ramos.

Švajcarce kao kapiten predvodi Granit Džaka, od prvog minuta će startovati i Džerdan Šaćiri, a opet izostaje štoper Elvedi, koga će zameniti Šer.

Bolji iz ovog susreta za četvrtfinale Svetskog prvenstva boriće se sa selekcijom Maroka, koja je izbacila Španiju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading